MovieMask Premium

Av i i Recensioner, 3 Mer

MovieMask Premium

Stoppa din mobil i en mask. Starta favoritfilmen. Sätt på dig masken. Kolla! Nu har du en storbildsskärm. Kul? Eller inte? Läs vår recension.

Idag dök MovieMask Premium upp, direkt från tillverkaren i Kina – alldeles nytillverkad. Min nyfikenhet på denna produkt skulle snart stillas. Skulle jag få en filmisk upplevelse i äkta VR-anda?

Jag satte i min Samsung Galaxy S7 i masken, kopplade in ett Bluetooth headset och startade en film på Netflix.  Därefter satte jag på mig mask och spände fast den med gummiband runt nacken och över huvudet. Headsetet åkte också på. Till sist justerade jag avståndet mellan ögon och mobil för bästa bild. Installationen var mycket enkel.

Nu spelades filmen upp mitt framför mina ögon. På en större skärm en brukligt dessutom. Fast bildkvaliteten var inte perfekt. Efter justering av avståndet till mobilen blev skärpan okej, men aldrig perfekt. Bilden blev något pixlig. En högre upplösning på mobilens skärm hade varit önskvärd.

Det behövdes inte starta någon specialapp. Filmen bearbetades inte på något sätt för att ge en VR- eller 3D-upplevelse. MovieMask förstorade mobilens skärm resulterande i en större filmyta. Det var allt. Ganska trist enligt mig. Där satt jag med en tung mask framför ögonen och ett Bluetooth-headset under ett avsnitt av Godless på Netflix. Det gav mig huvudvärk och trött ögonmuskulatur samt ömhet över näsan. Det var en pina i slutet minst sagt. Kortare filmupplevelser var betydligt roligare.

Provade även att använda mina Bluetooth-högtalare samt enbart mobilens inbyggda högtalare. Det senare var inget vidare eftersom ljudet blev burkigt när mobilen var instängd i masken. Båda alternativen var dåliga på så sätt att det inte gick att svara i telefonen utan att öppna masken.

Jag ser ingen vits med MovieMask. Varför ska man sätta på sig en tung obekväm mask bara för att få en större skärm? Detta till bekostnad av något sämre bildkvalitet. Om man på något sätt fått en 3D-upplevelse hade MovieMask kanske varit värt ett köp.

Det Bra

  • Ger större skärm
  • Välkonstruerad
  • Snygg design

Det Dåliga

  • Obekväm i långa loppet
  • Kräver hörlurar för bättre ljud
  • Ger enbart större skärm
  • Något pixlig bild på en Samsung Galaxy S7
4

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi