Mujjo Full Leather Case

Av i i Recensioner, 3 Mer

Mujjo Full Leather Case

Hållbart läder av högsta kvalitet. Det är vad Mujjo använder i sina produkter.

Det är i alla fall så som Mujjo själva framställer sig. Jag har fått testa ett mobilskal, Mujjo Full Leather Case, till min splitter nya iPhone 15 Pro. Skalet finns även till ett flertal andra iPhone-mobiler. Exemplaret jag fick i brevlådan var neutralt svart, men det finns även i brunt och blått.

Vid en första anblick kunde jag konstatera ett snyggt skal av hög kvalitet med mjuk yta och som inte glider i handen. Insidan är klädd i ett mjukt tyg. Väl monterad märkte jag att skalet inte bara var snyggt utan det gjorde att mobilen blev mycket skön att hålla i. Metallknapparna sticker ut en del och de är  behagliga att använda.

Skalet sticker upp en millimeter på framsidan. Anledningen är att det på så sätt ska skydda skärmen mot stötar. Det finns även ett skydd, som förstärkts med metall, runt kameralinserna.

Tillbehöret passar inte vid kamerakanten

Apple och ett flertal tredjepartstillverkare har stöd för Magsafe i produkter till iPhone, så även Mujjo Full Leather Case. Magsafe-ringen syns dock inte genom lädret. Jag har testat några Magsafetillbehör med olika resultat. Flertalet fungerade bra men en kombinerad plånbok och ställ passade inte. Den hamnade ovanpå upphöjningen runt kameran (se bild).

Mujjo framhäver sina produkter som hållbara, bland annat genom att  en del detaljer, däribland viss metall och plast, är återanvända.

Tillverkningen av läder kräver mycket kemikalier och vatten. Mujjos läder har framställts med DriTan, en process som ska kräva betydligt mindre vatten och även mindre mängd kemikalier, under garvningen. Dessutom är garvningsprocessen vegetarisk. Om jag ska erkänna så är jag ingen expert på läder och hållbara tillverkningsmetoder.

Slutbetyget blir en stark nia. Med ett lägre pris hade betyget blivit en tia. Tänk på att det finns Magsafe-tillbehör som inte passar och att priset är högt.

Det Bra

  • Ligger skönt i handen
  • Bra skydd om glas och kameralinser
  • Magsafe
  • Bra kvalitet

Det Dåliga

  • Priset
  • Vissa Magsafe-tillbehör passar inte
9

Skriven av: Linda Ernofsson