Narco Terror

Av i i Recensioner, 2 Mer

Narco Terror

Våldet kring knarket tas till nya nivåer. Detta i ett spel om en man vars dotter blir kidnappad av en knarkkartell. Synd bara att nivån är så otroligt låg!

I Narco Terrors beskrivning kan man läsa att det är ett sofistikerat, actionfyllt, och varierande spel som påminner om actionfilmer från 80-talet. Tyvärr lever spelet knappt upp till några saker förutom att det är actionfyllt och visst, det ger en känsla av 80-talsfilmer men bara dåliga. Det får mig att tänka på hur otroligt mycket dåligt skådespeleri det fanns på den tiden.

Du spelar som en före detta agent vars dotter blir kidnappad av en knarkkartell. I åtta uppdrag möter du tusentals identiska skurkar med antingen en machete eller en AK i handen och det enda du behöver tänka på är att det bly du har i ditt vapen landar i fiendernas kroppar. Ibland släpper vissa soldater speciella vapen som du kan använda en begränsad tid eller specialammunition. Dessutom kommer du att lockas till att skjuta på varenda röd tunna som dyker upp för de exploderar vilket leder till pengar.

Själva skjutmekaniken är rätt bra utformad. Du styr din karaktär med vänster spak och skjuter i valfri riktning med höger. Genom att hålla in L2 eller R2 kan du välja typ av ammunition eller vapen. Det tar en stund att få flyt i att byta mellan de olika vapnen, men när det väl sitter känns det väldigt smidigt. Tyvärr träffar inte alla skott då det är rätt svårt att hålla spaken exakt på motståndaren. Någon form av diskret autosikte hade varit att föredra eller i alla fall valmöjligheten att få det.

Skjutmekaniken är faktiskt det enda positiva jag kunde hitta i Narco Terror. Spelet är nämligen otroligt repetitivt vilket gör det outhärdligt att spela långa stunder i sträck. Det finns i princip tre olika typer av skurkar och alla gör samma sak. Enda sättet att dö är om det helt enkelt blir för många fiender bilden samtidigt. Spelet sparar inte heller ens framsteg speciellt bra. När väl sparades så hade jag alltid bara en centimeter av min livmätare kvar och en hel drös av skurkar att döda vilket tvingade mig att starta om hela banan.

Ibland klarar inte spelet ens av mängden fiender på skärmen (något som många andra spel klarar galant) och börjar antingen sakta ner eller helt hänga sig helt. Några gånger stod spelet stilla så länge att jag var helt säker på att min PS3:a hade hängt sig, men då drog det igång igen.

Presentationen är bedrövlig. Utvecklarens tanke var nog att ge oss en hjälte lik de Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger och Dolph Lundgren gestaltat på film så många gånger, men istället blir det bara pannkaka. Röstskådespeleriet är stelt och oinspirerat och spelet hade troligtvis känts bättre om de hade bytt ut rösterna mot textrutor. Grafiskt finns det stunder som spelet skiner men de är få. Killen som ansvarat för explosionerna kan få en vänlig klapp på axeln, men i övrigt känns det mesta undermåligt.

Narco Terror känns faktiskt inte så olikt Ikari Warriors. Ja, jag vet vi har alla härliga minnen från tiden vi spelade Ikari Warriors på Nintendo 8-bit, men testa det spelet igen så förstår ni. Det känns trasigt och meningslöst. Spelet kan bli roligare om man är två som spelar. Allt blir ju roligare i sällskap av en vän, även om båda har dödstråkigt.

Det Bra

  • Bra skjutmekanik
  • Rätt okej grafik i explosionerna

Det Dåliga

  • Allt annat
3

Skriven av: Håkan Hägglund

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi