NBA Ballers: Chosen One

Av i i Recensioner, 2 Mer

NBA Ballers: Chosen One

NBA Ballers: Chosen One till 360 är, som de flesta kanske redan gissat vid det här laget, ett basketspel. Basketspel finns det dessutom många av och det finns även några sådana som är köpvärda, frågan är hur köpvärt NBA Ballers: Chosen One är?

Som en relativt okänd basketspelare har man vunnit en plats i en turnering i streetbasket för att förhoppningsvis vinna hem den stora vinsten och äran att bli kallad ”The Chosen One”. Att gå från en ganska alldaglig basketspelare till en storslagen baskethjälte blir spelets huvudtema då man sakteligen lär sig nya specialförmågor och låser upp nya matcher i takt med att nya tillbehör låses upp. Det hela känns inte för originellt och de så kallade deja vu-känslorna rinner nästan över.

Även om spelet i sig handlar om en proffsspelares tillblivelse behandlar inte spelet särskilt mycket av spelarens liv utanför basketplanen. Det är inte frågan om några tvister i handlingen eller något annat som tyder på en story om den spelare man faktiskt äger kontroll över på planen. Men efter att ha ägnat lite mer tid åt Midways basketspel så förstår jag varför det hela inte riktigt hänger ihop. Spelet är inte inne på den seriösa ”simulator-vägen”, utan siktar stenhårt mot en arkadliknande stil för den mer avslappnade basketspelaren. Även om detta inte är en ursäkt till varför handlingen inte riktigt finns där så är det en alldeles utmärkt kompromiss i mitt tycke. Det ger spelet den bekymmerslösa känsla som spelet behöver för att inte se på tok för töntigt ut.

I övrigt tycker jag att NBA Ballers: Chosen One påminner mycket om alla andra basketspel som redan finns ute på marknaden idag. En aningens sämre prestation på smådetaljer som stela rörelser, mindre buggar på motspelare och lite halvtaskig uppläggning av svårighetsgraden, men annars ingen större skillnad från resten av marknadens utbud.

För att komma till en rättvis slutdom så tycker jag att NBA Ballers: Chosen One faktiskt har en del att erbjuda för den som vill smycka sitt blivande basketproffsliv med allt från nya skickligheter till nya kläder. Men om man ser till originallitet och känsla för detaljer så är spelet inte speciellt mycket att hurra för, det finns andra spel som har mer att erbjuda på just den punkten. Men i överlag ett inte allt för dåligt basketspel.

Det Bra

  • Många upplåsbara saker
  • Arkadkänslan

Det Dåliga

  • Brister på detaljer
  • Saknas en riktig story
4

Skriven av: Sannie Jönsson