Onechanbara: Bikini Samurai Squad

Av i i Recensioner, 2 Mer

Onechanbara: Bikini Samurai Squad

Halvnakna halvsystrar med samuraj svärd, zombies och massvis av blod låter som ett kanonspel visst? Nä, jag tänkte väl det.

Man skulle kunna tro ett spel som innehåller bikinibrudar med svärd, zombies och oändliga mängder blod inte skulle kunna bli dåligt. Men till min förvåning kan det faktiskt det. Onechanbara: Bikini Samurai Squad är utan problem det sämsta spel jag spelat hittills i år.

Spelet innehåller till att börja med en helt sanslöst dålig story. Spelet följer de två systrarna Aya och Saki som bär på en blodtyp som heter Baneful Blood. Denna ger dem stor styrka och om de får för mycket blod på sig får dem ett vredesutbrott utan dess like. Eftersom detta spel är en uppföljare vars föregångare aldrig såg ljuset i Europa blir storyn ännu svårare att följa. Efter en lång och väldigt invecklad resumé börjar spelet och förvirringen bara fortsätter.

Första banan utspelar sig på en kyrkogård, varför man börjar där eller vad man skall göra får man inte veta. Ganska direkt kommer det Zombies ur marken vilket är helt förståeligt på en kyrkogård. Svårare att förstå är dock varför de kommer upp fullt utrustade med motorsågar, hagelgevär, svärd och andra tillhyggen. Andra banan utspelar sig på ett sjukhus och på andra våningen fortsätter det komma zombies genom golvet. Är det något som Onechanbara lyckas med så är det snabbt tråka ut spelaren. Alla banor har samma mål. Döda, döda, döda, gå vilse, döda, döda, gå vilse och så vidare.

Kontrollen i Onechanbara innehåller faktiskt en hel del djup som tyvärr går förlorat när utvecklarna valt att inte förklara för spelaren hur den fungerar. Man får ingen genomgång av kontrollen i spelets början och lämnas vilt förvåg till att själv försöka komma fram till alla funktioner. När man inser att allt ändå går att döda genom att trycka på X-knappen slutar man experimentera dock.

Grafiskt är Onechanbara också en dyster historia. Spelet släpptes för ett par år sedan i öst och det såg inte bra ut på den tiden och ser inte bättre ut nu. Man försöker glänsa lite extra med att visa våra hjältinnor i sexistiska kläder eller inga kläder alls men vad hjälper det när det är så fult. Kameran är ett stort problem och man får hela tiden kämpa med att försöka få bilden dit man vill. Banornas design är väldigt trista och miljöer återanvänds. Många gånger springer man vilsen när det, precis som med handkontrollen, helt saknas vägledning.

Onechanbara är ett klassiskt ”hack and slash”-spel som under normala omständigheter vore något positivt. Utvecklarna har inte gjort något positivt alls med denna titel. Det är för lätt, fult, enformigt och en skam för andra spel i denna genre. Det går att spela tillsammans med en kompis vilket faktiskt gör det lite mindre förjävligt. Ingen gillar väl att lida ensam antar jag. Man kan dock inte spela alla banor tillsammans på grund av att storyn inte tillåter det.

Undvik detta spel som pesten. Skulle du känna dig lockad enbart för att huvudpersonerna bär bikini hänvisar jag dig till Google.se för det här spelet är inte värt besväret.

Det Bra

  • Kul i fem minuter, max.

Det Dåliga

  • Dålig story.
  • Ful grafik.
  • Ingen vägledning alls.
2

Skriven av: Håkan Hägglund

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi