Philips UV-C bordslampa

Av i i Recensioner, 2 Mer

Philips UV-C bordslampa

Desinficering är tidskrävande. Eller så kan man ta en genväg med Philips UV-C bordslampa för rummet.

Philips UV-C bordslampa är en UV-lampa avsedd att desinficera hela rum. UV-C-ljus är nämligen bakterie- och virusdödande.

Lampan är en ställning med två avlånga lampor i mitten. Ovanpå finns två knappar och tre lysdioder. Den ena knappen är till för att starta desinficeringen medan den andra är timerknappen. Lysdioderna indikerar inställd tid. 15 min är till för ett kök eller badrum, 30 min är för ett sovrum och 45 min är för vardagsrummet.

UV-C-ljus är inte bra för ögonen. Det har Philips som tur är tänkt på. För det första måste man trycka tre sekunder på on-knappen för att över huvud taget kunna använda lampan. För det andra så startar lampan inte om det finns någon människa, eller djur, inom fem meter. Likaså släcks lampan automatiskt om någon kommer inom samma avstånd. Jag har givetvis testat detta och det fungerar alldeles utmärkt.

Hur rent Philips UV-C bordslampa gör kan jag dock inte avgöra då jag inte har någon mätutrustning. Logiskt sett kan ingen desinficering ske i skuggor vilket gör lampan lite begränsad i användbarhet. Man kan emellertid kringgå problemet genom att flytta lampan i rummet.

Är du ute efter att desinficera ett helt rum är Philips UV-C bordslampa ett bra val. Den är lättanvänd och man har byggt in bra säkerhetsfunktioner.

Det Bra

  • Bra säkerhetsfunktioner
  • Timer för val av rum

Det Dåliga

  • Det blir givetvis skuggor i rummet
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi