Plantronics BackBeat Fit 6100 Wireless Sport

Av i i Recensioner, 3 Mer

Plantronics BackBeat Fit 6100 Wireless Sport

En udda detalj på Plantronics BackBeat Fit 6100 är ett snöre som ändrar bygelns spänning. Bra när man vill använda hörlurarna när man tränar respektive slappnar av.

Marknaden för sporthörlurar domineras helt av in ear-hörlurar. Over ear-lurarna är lätträknade. BackBeat Fit 6100 är sådana over ear-hörlurar, alltstå hörlurar där kåporna omsluter öronen. De är trådlösa.

BackBeat Fit 6100 finns i tre färger – svart, grå och kamouflage. Bågen är tygbeklädd på ovansidan medan undersidan har konstläder. Kudden över huvudet är i hårdaste laget men sitter trots det hyfsat skönt.

Hörlurarna sitter i grundläget lite för löst för träning men här har Plantronics tänkt till. Det finns ett snöre på bygeln. Drar man i det spänns bygeln och hörlurarna sitter plötsligt betydligt hårdare mot huvudet vilket underlättar för träning. Att ha snöret i grundläget gör som sagt hörlurarna lösare och de passar då bra för avslappnad musiklyssning.

Kåpornas utsidor är matta medan kåporna är mjukt stoppade och klädda med konstläder. Bra om man vill torka av hörlurarna. BackBeat Fit 6100 är spolsäkra (IPX5) vilket innebär att de tål att man skvätter vatten på dem men man bör inte sänka ner dem i vatten.

På höger kåpa finns strömbrytare, mikrofon, micro-USB-uttag och en specialknapp. Denna knapp är till för att ”öppna” mikrofonen så att den släpper igenom ljud utifrån och att man på så sätt hör omgivningarna bättre. Micro-USB-uttaget används för att ladda hörlurarna respektive ansluta en hörlurskabel så att BackBeat Fit 6100 kan användas som trådade hörlurar.

På höger kåpas utsida finns en touchpanel som fungerar bra. Ett tryck startar/pausar musiken eller svarar/lägger på samtal. Genom att svepa uppåt och nedåt ändrar man volymen och en svepning i sidled stegar i musiklistan.

Högtalarelementen är på 40 mm och levererar bra ljud. I den medföljande appen finns en equalizer med tre förinställda lägen. Standardläget låter bra och välbalanserat även om den har en viss antydan till platt ljudbild. Basen är hyfsad.

De två andra inställningarna är mindre lyckade då de är dåligt balanserade. I basläget fås ytterligare bas, men ljudbilden är påtagligt platt med riktigt dålig diskant. Tråkigt är ett beskrivande ord. Diskantläget är heller inte bra, men bättre än basläget.

De jag pratat med har klagat på ett lågt mikrofonljud. Det har varit svårt att höra vad jag sagt när jag varit ute i trafiken.

Plantronics BackBeat Fit 6100 Wireless Sport är ett par bra trådlösa hörlurar. Snöret för justering av spänningen mot öronen är verkligen lyckade. Varför man valt en equalizer med två obalanserade lägen är konstigt. Ljudet i normalläget är dock bra.

Det Bra

  • Justerbar spänning av bygeln
  • Bra ljud
  • Genomhörning
  • Touchpanelen

Det Dåliga

  • Lågt ljud i mikrofonen
  • Två av tre equalizerlägen har dålig ljudbild
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi