Plantronics BackBeat Pro 5100

Av i i Recensioner, 3 Mer

Plantronics BackBeat Pro 5100

Plantronics BackBeat Pro 5100 är Plantronics nya helt trådlösa hörlurar. De har en riktigt låg vikt.

Att Plantronics gör prisvärda hörlurar har jag fått erfara genom åren som jag testat hörlurar. BackBeat Pro 5100 är helt trådlösa och består av två öronsnäckor – en för vartdera örat. De kostar i dagsläget ungefär 2000 kr. För det priset kan man begära ganska mycket av hörlurarna.

BackBeat Pro 5100 har ett ganska neutralt utseende vilket passar dem perfekt. Snäckorna förvaras och laddas i ett enkelt laddningsetui. Det har en knapp på utsidan vilket förhindrar att det går upp av misstag. Asken laddas via micro-USB vilket är lite omodernt. USB-C hade varit att föredra.

Vänster snäcka har touchknappar för justering av volym. Man kan dock, via inställningar i den medföljande appen, även använda fysiska knappar på vänster öra istället för touchkontrollen. Det är mycket individuellt om man gillar touchkontroller eller inte. Därför är valmöjligheten välkommen. På höger öra finns enbart en fysisk knapp där olika antal tryck ger olika kommandon.

BackBeat Pro 5100 väger enbart 5,8 g per snäcka vilket är imponerande. Det bidrar också till att snäckorna sitter komfortabelt i öronen. Det medföljer tre uppsättningar silikonproppar för olika storlek på hörselgången vilket gör att de passar de flesta öron.

Man kan lyssna 6,5 timmar på musik och med laddningsetuiet blir den totala användningstiden 20 timmar. Det är siffror som ganska bra.

BackBeat Pro 5100 är inte förstahandsvalet för dig som tränar. Detta då vattentåligheten inte är den bästa. Hörlurarna klassas IPX4 vilket innebär att det inte finns något test för dammtålighet och att hörlurarna är striltäta. De är alltså bäst för kontors- och utomhusbruk.

Ljudmässigt gör BackBeat Pro 5100 inte mig besviken. Ljudet är bra, ungefär vad som förväntas i prisklassen. Ljudbilden är bra med välljudande mellanregister och diskant. Basen är också bra även om jag tycker att den kunnat vara något bättre.

Sammanfattningsvis är Plantronics BackBeat Pro 5100 ett par bra hörlurar även om jag tycker prislappen är något hög. Detta då vattentåligheten kunde ha varit bättre samt att man använder en gammaldags micro-USB-sladd. Stort plus för den låga vikten och den bra komforten.

Det Bra

  • Bra komfort – låg vikt
  • Volymkontroll
  • Kan välja mellan touchkontroll och fysisk knapp på vänster öra
  • Ganska bra ljud

Det Dåliga

  • Dålig tätning – bara IPX4
  • Laddning via micro-USB
  • Priset
  • Kan inte välja mellan touch och fysisk knapp på höger öra
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi