Power A Enhanced Wired Controller for Xbox

Av i i Recensioner, 3 Mer

Power A Enhanced Wired Controller for Xbox

Power A:s nya handkontroll har kabel. Den passar såväl Xbox One som Xbox Series X/S.

Det finns två orsaker att välja en kontroll med kabel. Den mest uppenbara är att de är billigare. Det stämmer även för Power A Enhanced Wired Controller for Xbox. Det finns dock en annan orsak som inte är lika uppenbar. Trådlösa handkontroller har en viss lagg. Den är inte stor och stör absolut inte mig och vad jag tror över huvud taget inte många spelare.

Power A Enhanced Wired Controller for Xbox passar både Xbox One och Xbox Series X/S. Den kräver ingen speciell installation. Man ansluter den enkelt till en ledig USB-port och sedan är kontrollen färdig att användas.

Utseendemässigt liknar handkontrollen originalkontrollen till Series X. Formen är densamma och originalknapparna sitter på samma ställe. Greppet är dock något sämre än hos originalkontrollen. Det märks när händerna blir svettiga.

Styrspaken har inte det distinkta anslag som originalkontrollen har vilket gör den något sämre. Övriga knappar fungerar ganska likt de hos originalet. Mitten på styrspakarna är något halare vilket gjorde att styrspakarna gled vid något enstaka tillfälle. Detta då jag har ganska svettiga händer. Power A Enhanced Wired Controller for Xbox är något lättare än originalkontrollen till Series X.

På framsidan på Power A:s handkontroll finns en extra, genomskinlig, knapp med extra funktioner. Ett tryck i sidled höjer eller sänker volymen på det headset som anslutits till 3,5 mm audioutgången. Ett tryck på denna genomskinliga knapp stänger av mikrofonen. Tyvärr fungerar knapparna inte på headset som ansluts trådlöst eller via USB vilket begränsar användbarheten.

På baksidan finns tre extra knappar. Två av dem kallas Advanced Gaming (AG) Buttons och används för att mappa valfri knapp, exempelvis RT eller B. Det gör man genom att använda programmeringsknappen som också sitter på undersidan. Tyvärr kan man inte skapa makron, alltså programmera knappsekvenser. AG-knapparna sitter lättillgängliga och är användbara, men det är också lätt att trycka på dem av misstag. Se därför till att inte ha några kritiska funktioner på dem. Jag märkte dock att AG-knapparna passade alldeles utmärkt till styrspakens knappar.

Om du vill ha en billigare handkontroll än originalet och kan tänka dig en med kabel är Power A Enhanced Wired Controller for Xbox ett bra alternativ, Den ligger lika bra i handen som originalet och är skön att använda. De extra AG-knapparna är användbara. Volym- och mikrofonknapparna likaså om man har rätt sorts headset.

Det Bra

  • Bra knappar och form
  • AG-knapparna användbara
  • Ingen särskild installation
  • Bra kvalitetskänsla

Det Dåliga

  • Kabelansluten
  • Något halt grepp vid svettiga händer
  • Volym- och mikrofonknapparna passar bara 3,5 mm anslutning av headset
  • Styrkorset inte lika bra som hos originalet
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi