Puro Attraction Bluetooth Earphones

Av i i Recensioner, 3 Mer

Puro Attraction Bluetooth Earphones

Halvt trådlösa hörlurar är vanliga på marknaden. Puro Attraction Bluetooth Earphones är ett sådant. Är det bra eller dåligt?

Trådlösa, men ändå inte trådlösa headset har varit vanliga ett tag nu. Med denna förklaring menar jag att det inte går någon sladd mellan mobilen headsetet utan att överföringen sker via Bluetooth men att de båda sidornas högtalarelement är förbundna med en sladd.

Jag hade initialt problem med parkopplingen. Det berodde på att jag uppfattade att den blå, blinkande ledlampan som parningsindikation. I själva verket skulle led-lampan blinka rött och blått.

Puro Attraction Bluetooth Earphones är av typen in-ear. De sitter alltså i hörselgången. Snäckan som sitter i örat är ganska lätt vilket gör att den sitter skönt och inte ramlar av speciellt lätt. Det sistnämnda är en sanning med modifikation. Det hänger nämligen ner en fjärrkontroll från ena örat. Sladden mellan fjärrkontroll och snäcka känns för kort. Samtidigt är det lätt att fastna i sladden varvid headsetet gärna åker ur. Därmed känns sladden för lång. För lång eller för kort – jag kan inte riktigt svara på det utan känner mig dubbelbottnad där.

Ett annat problem är att snäckan lätt åker ut när man exempelvis justerar volymen. Detta är en irriterande detalj som främst beror på en stel sladd mellan fjärrkontroll och snäcka. Det kräver en del vana. Fjärrkontrollen hamnar ibland lite på olika ställen – rakt ner, mer bak mot nacken eller till och inne i håret. Det sistnämnda kan vara ett problem för de med långt eller fluffigt hår.

Även om placeringen av själva fjärrkontrollen ger mycket att anmärka på är idén mycket bra. Det finns liknande fjärrkontroller på många av marknadens headset. Den på Puro Attraction Bluetooth Earphones är bra gjord och har många funktioner. Att svara i samtal är en uppenbar funktion. Andra är att ändra volymen och stega fram och tillbaka bland låtarna.

Mycket av problemen med Puro Attraction Bluetooth Earphones ligger i att sladden. Även om den är ganska tunn är den i stelaste laget. Jag hade gärna sett en mer flexibel sådan. Puro har dock lyckats riktigt bra med två detaljer – det finns magneter på båda snäckorna vilket gör att headsetet bildar ett halsband när man inte har snäckorna i öronen. På så sätt tappar man inte headsetet. Det andra som är lyckat är man enkelt kan ändra längd på sladden vilket gör att sladden kommer mindre i vägen.

Puro Attraction Bluetooth Earphones är ett okej headset där det är skönt att slippa sladden till mobilen. Ljudet är okej för att vara ett budgetalternativ. Däremot finns en del problem, många relaterade till en relativt stel sladd och en fjärrkontroll som man lätt fastnar i.

Det Bra

  • Magneter på snäckorna
  • Sladden kan kortas
  • Fjärrkontroll – kan byta låtar, ändra volym och svara i telefon

Det Dåliga

  • Lätt att fastna i fjärrkontrollen
  • Ganska stel sladd
  • Problem med initial parning
  • Fjärrkontrollen hamnar lätt på olika platser
5

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi