Puro Bluetooth Headset Pro Car Kit

Av i i Recensioner, 3 Mer

Puro Bluetooth Headset Pro Car Kit

Händerna på ratten. Att köra bil kräver en handsfree. Linda har testat ett blåtandsheadset från Puro.

Puro Bluetooth Headset Pro är ett Bluetooth-headset med volymreglage och svarsknapp som placeras på ena öra. Den har en tunn bygel över örat för att hålla headsetet på plats. Den är dock ganska tunn och plastig och inte speciellt skön. Det är dock troligtvis mest en vanesak. Headsetet sitter för övrigt skönt.

Puro Bluetooth Headset Pro har en stor svarsknapp placerad i höjd med hörselgången. Den fungerar bra, men är för trög. Tar man inte tag runt headsetet samtidigt som man trycker på knappen trycks headsetet in mot hörselgången på ett sätt som inte är vare sig skönt eller hälsosamt.

Förutom on/off-knapp finns även en volymknapp på ena sidan. Denna knapp justerar inte enbart volymen på samtalet utan används även till att justera musikvolymen samt stega fram och tillbaka bland låtarna.

Designmässigt är Puro Bluetooth Headset Pro ganska neutral. Det ser ut som många andra headset av den här typen och sticker därför inte ut. Med undantag för bygeln känns konstruktionen stabil och välbyggd

Kvalitetsmässigt tycker jag att man får bra ljud för pengarna. Ljudet låter lite avlägset hos både den som använder headsetet och den som hen pratar med. Det är dock inte något störande. Mikrofonen har en ganska bra brusreduktion vilket ger relativt små störningar.

Som jag nyss skrev kan man lyssna på musik med Puro Bluetooth Headset Pro. Kvaliteten är givetvis inte som i dyrare headset, men den är fullt okej för priset. Man får stå ut med mono, vilket givetvis ligger i modellens natur. Musiken tystnar så fort man startar ett samtal och startar igen när samtalet avslutas.

Puro Bluetooth Headset Pro Car Kit är ett kitt bestående av själva headsetet, laddningsstation, billaddare och kabel. Det är praktiskt med en kort kabel, men i många fall riskerar den att inte räcka till.

Laddningsstationen är mycket praktisk. Man slipper koppla in och ur laddkabeln och kan istället snabbt placera headsetet i laddaren. Det hamnar direkt på plats tack vare en praktisk magnet. Det medföljer en metallklämma som gör att laddaren kan klämmas fast i ett spjäll till luftintaget.

Jag gillar Puro Bluetooth Headset Pro Car Kit. Headsetet är praktiskt och bekvämt (förutom plastbygeln) med ett bra ljud för priset. Dessutom får man med en mycket bra laddningsstation vilket gör Puro Bluetooth Headset Pro Car Kit till ett prisvärt kitt som jag kan rekommendera.

Det Bra

  • Sitter skönt (förutom bygeln)
  • Fungerar bra med musik
  • Volymkontroll
  • Bra ljud
  • Laddningsstationen

Det Dåliga

  • Plastbygeln runt örat är obekväm
  • Trög svarsknapp gör att man lätt trycker in headsetet mot hörselgången
  • Hade gärna sett ett enkelt fodral
7

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi