Queen’s Garden

Av i i Recensioner, 3 Mer

Queen’s Garden

Spel där det gäller att matcha tre lika är enormt populära som mobilspel. Men denna typ av spel finns även till andra plattformar. Queen’s Garden är ett sådant exempel.

Queen’s Garden är uppbyggt kring att du ska skapa en vacker trädgård åt drottningen. Du kan införskaffa en hel del saker såsom häckar, broar, fontäner med mera. Nu kostar emellertid allting pengar. I Queen’s Garden behöver du dock inte hålla hårt i din plånbok som i vissa mobilspel som gör allt för att skinna dig från riktiga pengar. Nej, istället tjänar du låtsaspengar genom att spela matcha-tre-spel. Om du spelat Candy Crush Saga eller något liknande spel på din mobil eller surfplatta så känner du till det grundläggande spelupplägget.

Det gäller att matcha minst tre likadana redskap, blommor eller vad det nu är. Då försvinner dessa från spelplanen. Matcha fyra eller fem och du får nya, lite kraftfullare brickor som fungerar som bomber. Varje bana har specifika mål såsom att ta bort alla röda plattor. Dessa plattor försvinner emellertid bara om du eliminerar röda rosor som finns ovanpå dem. Det finns flera olika typer av sådana rutor, stenblock, isblock och annat som blockerar din väg och det gäller att använda rätt teknik för att eliminera rätt saker vilket inte alltid är så lätt, speciellt inte om man spelar på tid. Det går dock att stänga av tidsbegränsningen. Då blir Queen’s Garden betydligt enklare och man kan ta hur lång tid på sig som helst. Det är då omöjligt att misslyckas vilket kanske låter tråkigt, men kan för den som vill vara ett rofyllt sätt att spela utan stress.

Det finns fyra power ups som fylls på efterhand som man spelar. Med dessa eliminerar man vissa rutor såsom en hel rad eller kolumn. De fylls på efterhand som man spelar. Exempelvis fylls näktergalen logiskt nog på när man eliminerar näktergalar från spelplanen. Det kostar alltså inga riktiga pengar att använda dessa. Det finns nämligen inga köp inuti spelet. Man kan också snabbt fylla på valfri power up genom att spela ett minispel som dyker upp lite då och då.

Queen’s Garden är inte lika flashigt som många mobilspel. Det är inte lika stressigt och innehåller inte lika många finesser som de mest avancerade spelen i genren. Exempelvis finns det inga bossar. Men, det är charmfullt. Det är rofyllt på så sätt att musiken är behaglig och det finns inte en massa störande ljud utöver musiken.

Som helhet gillar jag Queen’s Garden. Lite tråkigt dock att hela tiden sitta och titta på pekskärmen. Det ger en viss känsla av ett mobilspel som inte är mobilt. Det finns heller inte mycket avancerade finesser såsom bossar, men det gör å andra sidan Queen’s Garden trivsammare.

Det Bra

  • Rofyllt
  • Kan välja bort tidsbegränsningen
  • Inga köp inuti spelet
  • Inte lika mycket ljud som i många mobilspel

Det Dåliga

  • Inga bossar
  • Använder enbart pekskärmen
  • Engelska
6

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi