Rapoo 3510 Plus Wireless Optical Mouse

Av i i Recensioner, 3 Mer

Rapoo 3510 Plus Wireless Optical Mouse

Rapoo 3510 Plus är en tygbeklädd mus med låg profil. Den är dessutom trådlös.

Rapoo 3510 Plus finns i tre färger – ljusgrå, blå och mörkgrå (svart). Det är en enkel och stilren mus med en tygbeklädd rygg. Just tyget ger musen ett sofistikerat intryck och unikt utseende. Dessutom ger det en skön känsla. Musen har en ganska låg profil. Det gör att jag inte tycker att den passar perfekt för handflategreppet utan ett klogrepp, eller ett mellanting mellan greppen, är betydligt bättre.

Musen har enbart de tre standardknapparna (vänster, höger och mushjul) samt ett mushjul. Givetvis saknar jag personligen tumknappar. Knapparna ger ett bra motstånd. Musen har en sensor på 1000 DPI vilket ger en behaglig rörelse av muspekaren. Rapoo 3510 Plus fungerar bra för surfning och kontorsjobb. Den passar däremot inte som gamingmus då den ibland laggar.

Mottagaren, dongeln, placeras i en vanlig USB-port och när musen inte används kan den placeras inuti  musen. Tyvärr är det lite krångligt eftersom man måste ta av hela ryggen som fungerar som lock. Det gör att Rapoo 3510 Plus inte passar den som frekvent behöver ta ut dongeln ur musen.

Rapoo använder inget laddningsbart batteri i 3510 Plus utan ett vanligt AAA-batteri. Även den har placerats på sådant sätt att locket måste öppnas. Rapoo säger att batteriet varar ett år. Om det stämmer vet jag inte och det beror mycket på hur frekvent musen används.

På plussidan för Rapoo 3510 Plus finns det unika utseendet och att den är skön att använda. Jag ger dock minus för att det är krångligt att öppna musen, att den inte är en bra gamingmus och att det saknas tumknappar. Kan du stå ut med det är Rapoo 3510 Plus en ganska bra mus.

Det Bra

  • Unikt utseende
  • Skön att använda

Det Dåliga

  • Krångligt att öppna musen
  • Passar inte som gamingmus
  • Inga tumknappar
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi