Razer Deathadder V2

Av i i Recensioner, 3 Mer

Razer Deathadder V2

Razer Deathadder Elite har fått en uppdatering. Bättre kabel, en profil-bytarknapp är två av nyheterna.

Razer Deathadder V2 är en ergonomiskt utformad mus som är avsedd för höger hand. Den är ganska stor och passar främst handflategrepp även om den går bra att använda även med klogrepp. Musen ligger skönt i handen. Den är helt svart sånär som på två RGB-upplysta zoner.

Musen är en uppdatering av Deathadder Elite. Jag har inte testat denna mus så jag kan inte göra någon direkt jämförelse. Det jag vet är dock att Deathadder V2 fått en bättre sladd. Den är flätad och riktigt flexibel. Vidare har Deathadder V2 fått nya fötter. De glider mycket lätt mot underlaget. Nytt är också en profil-bytarknapp samt inbyggt minne.

Musen har förutom standardknapparna och mushjulet ytterligare fem knappar. Det är två tumknappar och två knappar bakom hjulet. Med de bakom mushjulet skiftar man DPI i maximalt fem steg. Sensorn har en upplösning om 20 000 DPI. På undersidan finns ytterligare en knapp. Med den skiftar man profil. Man kan nämligen spara upp till fyra profiler i musen. Bra om man flyttar musen mellan olika datorer. Vald profil indikeras med en färgad lysdiod. För bättre grepp finns räfflat gummi både på tum- och lillfingersidan.

Styrprogrammet heter Razer Synapse. Det är ett mycket kompetent program som styr alla moderna Razerprodukter. Med den kan man ändra funktion på samtliga musens knappar förutom vänster. Det går även att skapa makron för att snabba upp frekventa tangentbordskombinationer. DPI kan ändras och två till fem steg kan skapas för DPI-knapparna. Max polling rate är 1 000.

Razer har mycket avancerad ljussättning som kan programmeras med Chroma studio. Man kan kombinera flera kompatibla enheter med varandra så att ljuset exempelvis flyter mellan de olika enheterna. Ljusmöjligheterna är dock inte speciellt imponerande hos Deathadder V2. Det finns bara två zoner med RGB-belysning. Det är en logga på musens rygg samt sidorna av mushjulet.

Razer Deathadder V2 är en bra gamingmus som passar bra till såväl spelande som kontorssysslor. Musen är lätt, ligger bra i handen och det finns möjlighet att programmera samtliga knappar.

Det Bra

  • Bra sensor
  • Kan spara profiler i musen
  • Ligger bra i handen
  • Passar både spelande och kontorssysslor
  • Låg vikt

Det Dåliga

  • Få RGB-zoner
  • Ganska högt pris
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...