Recension av låneappen Lånekoll!

Av i i Recensioner, 1 Mer

Recension av låneappen Lånekoll!

Lånekoll vill ge dig ”koll på lånen” och ”förbättra din ränta”. Kan låneappen från Consector ge bättre ekonomi eller är det bara en av tiotals ekonomiappar som lovar mer än de kan leverera?

Så fungerar appen

I appen Lånekoll kan du ansluta de banker du har lån hos och därmed hämta information om dessa lån. Resultatet blir en tydlig översikt över din totala lånesituation.

Med hjälp av översikten går det att se hur mycket som läggs på lån och krediter varje månad och om det vore möjligt att sänka denna kostnad. Det är den sista punkten som gör att Lånekoll skiljer sig något mot många andra ekonomiappar. Många appar ger överblick över budget, lån, sparande osv. men i och med att Consector (låneförmedlare) står bakom appen har de även kunnat applicera en jämförelsefunktion på lån.

Om det i uppställningen presenteras att du betalar en hög genomsnittlig ränta är steget inte långt att låta Consector ta in offerter på privatlån från olika banker. Är dessa bättre än nuvarande lån och krediter kan helt enkelt lånekostnaden snabbt minskas.

Appen är gratis att ladda hem och tjänsten är alltid gratis att utnyttja.

Lånekoll kan laddas hem på Google Play samt på Appstore

Fördelar och nackdelar med Lånekoll!

Genom att ha kontroll på inkomster/utgifter, sparande/lån osv. skapas förutsättningar för en bättre ekonomi. Lånekoll sammanställer snabbt lånen och skapar en överblick över dessa. Efter att ett konto skapats tar det ett par minuter att ansluta varje bank och sedan finns allt i appen.

En fördel är även att en lånejämförelse kan ske vilket eventuellt kan sänka lånekostnaden. Det kostar i alla fall inget att fråga.

Nackdelen ligger antalet anslutna banker samt att alla krediter inte kan visas i appen. I slutet av 2017 var det 9 banker anslutna och eftersom bland annat Swedbank, Nordea och Handelsbanken fanns med kunde de flesta privatpersoner ansluta sin bank. Men en hel del mindre nischbanker saknades så som Marginalen Bank, BigBank och SevenDay.

I dagsläget går det inte heller att lägga in krediter från kreditkort eller kontokrediter. Det är inte sällan som dessa krediter har betydligt högre ränta än privatlånen.

Lånekoll är sammantaget en smidig app för den som vill ha koll på sina lån. Detta förutsatt att lånen finns hos de anslutna bankerna. Ju mer Consector utvecklar appen desto bredare målgrupp kan det bli i framtiden.

Skriven av: Gästskribent

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi