Roccat Kain 120 Aimo

Av i i Recensioner, 2 Mer

Roccat Kain 120 Aimo

Roccat Kain 120 Aimo håller ett bra pris samtidigt som designingen är ganska avskalad och precisionen bra.

Kain 120 Aimo har ett lite speciellt utseende i form av att de stora knapparna är betydligt smalare än normalt. I glipan mellan dem sitter mushjulet och DPI-knappen. Utseendet är dessutom mer avskalat än andra Roccat-möss normalt brukar vara. Själva kroppen är avrundat och något lägre på högersidan för bättre ergonomi. Samtidigt gör det, tillsammans med de två tumknapparna, att musen enbart passar högerhänta.

En annan ovanlig detalj är att det inte finns något gummi eller textur på sidorna. Det gör att musen riskerar att bli hal under svettiga matcher.

DPI-knappen sitter bra placerad strax bakom mushjulet och den är justerbar i upp till fem steg från 50 till 16 000. Ett lågt DPI innebär att musens pekare rör sig långsamt medan den rör sig fort vid ett högt DPI. 16 000 DPI är ett på tok för högt DPI för mig, men är du stadig på handen så finns den möjligheten.

Roccats program för att göra inställningar på deras gamingutrustning har länge varit riktigt bra. Det finns hyfsat många inställningsmöjligheter på Kain 120 Aimo. Alla knappar kan programmeras med dubbla funktioner tack vare Easy-Shift-funktionen. Den finns några fabriksinställningar av knapparna. Därutöver kan knapparna programmeras enligt önskemål. Det finns många valmöjligheter och dessutom möjligheten att spela in makron.

Belysningen begränsas till mushjulet och loggan bak på musen. Den kan synkas med övrig utrustning från Roccat med den så kallade Aimo-funktionen. Det finns även ytterligare fyra inställningsmöjligheter – lysande, hjärtslag, våg och blinkandes.

Kain 120 Aimo har försetts med en ny brytare under höger och vänster knapp som heter Titan Click. Det är en bra brytare med snabb responstid och lagom högt motstånd. Musen fungerar överlag mycket bra med god precision.

Roccat Kain 120 Aimo är till för den som vill ha lite mer funktioner än de allra billigaste mössen men samtidigt inte vill betala för de allra vassaste funktionerna. Musen har en snygg men saknar texturer eller gummi på sidorna.

Det Bra

  • Enkel men snygg design
  • Högt DPI
  • Bra pris
  • Bra att använda

Det Dåliga

  • Ingen textur på sidorna
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi