Roccat Kone Pure Ultra

Av i i Recensioner, 2 Mer

Roccat Kone Pure Ultra

Den nya Konemusen, Roccat Kone Pure Ultra är ultralätt tack vare ett inre skal med hål.

Ultralätta möss blir allt vanligare. Kone Pure Ultra från Roccat väger bara 66 g vilket gör att den troligtvis inte lär göra någon lättviktsjagande gamer besviken. Den lätta vikten uppnås bland annat av att det inre skalet är försett med ett antal hål.

Kone Pure Ultra är en medelstor mus som storleksmässigt passar någonstans mellan handflate- och klogrepp. Om du har stora händer blir det nämligen svårt med ett renodlat handflategrepp. Ytan på musen är gjort av ett matt material som är ganska trögt. Det gör att trots avsaknaden av gummi vid tummen så glider musen inte i handen vid svettningar. Dessutom fastnar inga fingeravtryck på ytan.

Kone Pure Ultra har genomgått flera förändringar gentemot föregångaren. Förutom några mindre förändringar har musen som sagt blivit lättare och dessutom har den fått en ny optisk sensor, Pixel Arts 16 000 DPI sensor PMW389. Utseendemässigt har Kone Pure Ultra inte genomgått några förändringar.

Musen är ergonomiskt byggd. Den har en ursparning för tummen och ovansidan sluttar lätt åt lillfingersidan. På lillfingersidan finns ytterligare en ursparning för lillfingret. Sladden är Kone Pure Ultras svagaste punkt. Den är aningen stel och inte i tvinnat material som är att föredra. Byggkvaliteten är för övrigt riktigt bra.

Utöver de två standardknapparna och mushjulet finns ytterligare fem knappar. Det är två tumknappar, mushjulsknappen samt två knappar bakom mushjulet som används för att ändra DPI. Standardinställningen på de fem stegen är 400, 800, 1 200, 1 600 samt 3 200 DPI. Det går att välja egna inställningar upp till max DPI om 16 000. Knapparna har ett lagom motstånd och mushjulet rullar mot ett lagom fast motstånd. Det är dessutom tyst.

Kone Pure Ultra har en ljuszoon – loggan på musens rygg. Den kan programmeras i sex olika ljusmönster – Aimo, våg, lysande (fast ljussken), hjärtslag, andandes och blinkande. Aimo innebär att ljuset synkroniseras med andra, kompatibla, produkter från Roccat.

All styrning görs via det lättanvända styrprogrammet Swarm. I det kan man inte bara styra ljuset utan även bland annat DPI, uppdateringsfrekvens (125 – 1 000 Hz), angle swapping och programmering av knappar. Varje knapp kan ha två funktioner tack vare Easy Shift+. Man väljer då två uppsättningar av kommandon per knapp med hjälp av en styrknapp. Det finns en hel del förprogrammerade kommandon. Dessutom kan man spela in makron på tangentbordet för att utföra egna kommandon. Dessutom finns fem profiler om man behöver ha olika uppsättningar kommandon på musen beroende på vilket program eller spel man kör för tillfället.

Roccat Kone Pure Ultra är en bra mus med få svagheter. Den är ultralätt och fungerar bra till såväl spel som olika program tack vare god respons och precision samt bra komfort.

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi