Roccat Kone Pure Ultra

Av i i Recensioner, 2 Mer

Roccat Kone Pure Ultra

Roccat Kone Pure Ultra är en ultralätt mus. Detta trots att det saknas hål i ytterhöljet.

För det mesta får mustillverkarna ner musens vikt genom hål i ytterhöljet. Roccat har emellertid lyckats hålla ner vikten på Kone Pure Ultra utan några synliga hål. All viktminskning har skett på musens insida vilket är imponerande.

Kone Pure Ultra kan karakteriseras som en mellanstor, ergonomisk mus som passar bättre för handflategrepp än klogrepp. På sidorna finns urgröpningar för att passa höger hand. Det finns inga räfflor eller gummi på sidorna. Det är antagligen till för att hålla vikten på musen nere men samtidigt riskerar musen att bli hal om man svettas mycket.

Standardknapparna är sköna att använda tack vare de populära Omron-switcharna. Likaså håller mushjulet hög klass. Det är det välkända 2D Titan Wheel med tydliga hack i hjulets rullning. Kone Pure Ultra har två knappar på tumsidan. Även dessa är bra och sköna att använda.

Bakom hjulet sitter två DPI-knappar för att stega uppåt och nedåt i DPI. DPI-switcharna kan, precis som övriga knappar, programmeras om i det medföljande programmet Roccat Swarm. Med det programmet kan du närmare dubblera antalet funktioner genom att lägga två funktioner på varje knapp (Easy-Shift[+]).

Kabeln är kanske Kone Pure Ultra svagaste sida. Den är av gummi och inte vävd som är så vanligt hos dagens spelmöss. Trots materialvalet fungerar kabeln tillfredsställande.

Trots ivern att hålla vikten nere finns en logga på musens rygg med RGB-belysning. Den kan lysa i takt med Roccats andra enheter tack vare en funktion kallad Aimo. Denna funktion gör inte bara så att enheterna kommunicerar med varandra utan den reagerar på vad du gör vid datorn och presenterar belysningsscenarion utefter detta. Utöver Aimo finns ytterligare fem belysningsscenarion.

Sensorn i Kone Pure Ultra är den välbeprövade 3389. Den har ett maximalt DPI om 16000. Ju högre DPI, ju fortare rör sig muspekaren. Personligen behärskar jag inte så höga DPI som 16000. Kone Pure Ultra har bra precision i såväl låga som högre DPI. Kone Pure Ultra glider bra mot musmattan.

Styrprogrammet heter Roccat Swarm. Det är lätt att använda och innehåller många funktioner inklusive en bra makrofunktion. Det går bland annat att ställa in avståndet från musmattan, angle snapping och uppdateringsfrekvens.

Allt som allt har Roccat skapat en bra och ultralätt mus med Kone Pure Ultra. Detta utan hål i skalet. Musen är varken speciellt stor eller liten. En bättre kabel står högt på önskelistan.

Det Bra

  • Ultralätt
  • Snygg
  • Inga hål i ytterhöljet
  • Bra precision

Det Dåliga

  • Kabeln kunde ha varit bättre
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi