Samsara Deluxe

Av i i Recensioner, 2 Mer

Samsara Deluxe

Du ska leda pojken och hans speglade skuggbild under vattenytan till varsin portal med hjälp av block av olika slag.

Det finns ganska många pusselspel till Switch. Nu kommer ytterligare ett – Samsara Deluxe. Samsara finns sedan tidigare till bland annat mobiler, PC och Xbox One. Nu är det alltså dags för en deluxeversion till Switch komplett med 24 extra nivåer.

Spelupplägget är enkelt. Samsara Deluxe är ett sidscrollande pusselspel. Du styr en liten pojke och han ska ledas till en portal. Under vattenytan finns en spegelvärld med pojkens skugga. Givetvis ska skuggan också ledas till en portal.

Uppgiften är att placera ut block som pojken och hans skugga kan springa på. Fel placerade och pojken eller skuggan ramlar mot en säker död. Allt du gör på ena sidan av vattenytan speglas i den andra sidan. Nästan i alla fall. Det finns nämligen olika sorters block. Många block speglas rakt av på andra sidan vattenytan. Ett fåtal speglas dock inte alls utan syns bara på ena sidan.

Nya block introduceras genom spelets gång. Det borde innebära variation, men tyvärr blev Samsara Deluxe snabbt enformigt. Det hjälpte inte med nya block. Spelet är dock relativt klurigt och vissa banor fick jag tänka länge på. Det är ett måste att klara banorna eftersom de låses upp efterhand. Kör man fast är det bara att bita ihop och gnugga geniknölarna om man vill ta sig vidare.

Grafiskt och ljudmässigt sticker inte Samsara Deluxe ut. Den tvådimensionella handmålade grafiken är fullt okej och musiken får också godkänt.

Samsara Deluxe är ett pusselspel som är ganska klurigt men ändå inte överdrivet svårt. Det är trevlig underhållning som tyvärr blev enformig efter ett tags spelande. Det finns inget extravärde att spela om banorna eftersom det inte finns några medaljer eller liknande.

Det Bra

  • Handmålad grafik
  • Klurigt

Det Dåliga

  • Enformigt efter ett tag
  • Inget extravärde att spela om banor
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi