Sandberg Active Hand Crank Powerbank 20000

Av i i Recensioner, 1 Mer

Sandberg Active Hand Crank Powerbank 20000

Med en powerbank, led-lampa, ficklampa, laddning via dynamo och bärhandtag är Sandbergs nya bärbara batteri redo för vandringen.

Det har inte varit vandringsväder på sistone så en recension riktad till denna aktiva målgrupp är kanske inte helt intressant för tillfället. Men för er som ska ut i naturen eller campa på den närmsta campingen kommer här en recension av en spännande produkt.

Sandberg Active Hand Crank Powerbank 20000 (fortsättningsvis Hand Crank Powerbank) har väldigt mycket för den som är aktiv. Batteriet är på 20 000 milliamperetimmar (mAh). Det är ganska mycket, men är du ute och vandrar och har med dig flera prylar räcker det kanske inte så långt som man hoppats.

Teoretiskt räcker batteriet till fyra laddningar av en mobil med stort batteri på 5 000 milliamperetimmar (exempelvis OnePlus 11). I verkligheten blir det drygt tre laddningar. Därför tror jag vissa gärna sett ett större batteri.

Det går att ladda batteriet med en handvev med dynamo, men det kräver lång tids vevande för en substantiell laddning. Dynamon genererar fem watt (en ampere) vid 180 varv per minut. För att generera tillräckligt med ström för att ladda ett mobilbatteri krävs att man vevar på ett bra tag. Närmare bestämt 1,5 timme för 30 procents laddning av ovan nämnda mobil. Veven är därför mest tänkt för akuta lägen.

Du kan ladda fyra prylar samtidigt med Hand Crank Powerbank. Eftersom utgångarna klarar olika effekt gäller det att använda rätt utgång till rätt pryl. Två tio-wattsutgångar är lämplig till mindre krävande prylar. En quick charge 3.0-laddning är bra till mobiler som stödjer det. Den kraftfulla 20 watts PD-utgången är bättre för exempelvis surfplattor eller snabb laddning av många moderna mobiler. Batteriet kan laddas via 20 watts PD-porten och andra prylar kan laddas samtidigt som batteriet laddas.

Många lite kraftfullare bärbara batterier har inbyggd ficklampa. Det har även Hand Crank Powerbank. Den har två ljusstyrkor samt SOS-funktion. Ficklampan är ganska kraftfull och räcker mycket väl att lysa upp närområdet. För bättre belysning under vandringen rekommenderar jag förslagsvis en pannlampa. På framsidan finns en led-lampa med tre ljusstyrkor – bra att ha i tältet.

Sandberg Active Hand Crank Powerbank 20000 är som en schweizisk armékniv bland bärbara batterier. Det är en bra kompis för den som vill ha lite mer än bara ett bärbart batteri. Batteriet har hyfsat stor kapacitet och bra laddningsmöjligheter. Led- och ficklamporna är bra. Men trots det har man fått kompromissa lite jämfört med om man bär med sig en pannlampa och extern led-lampa. Handveven är mest en nödlösning för att snabbt fylla på några procents batterikapacitet vid akuta lägen.

Produktegenskaper

  • Kapacitet: 20000 mAh / 74 Wh
  • Ladda 4 enheter samtidigt.
  • Stöder genomströmning
  • Nöd Handvevgenerator: 5V/1A (5W) vid 180 RPM
  • LED-lampa och ficklampa.
  • SOS funktion
  • Batterityp: Litium-Ion

 

Hitta fler bra deals här »

 

Det Bra

 • Som bärbara batteriers schweiziska armékniv
 • Hyfsad batterikapacitet
 • Bra utgångar
 • SOS-funktion
 • Handveven kan vara bra i nödlägen

Det Dåliga

 • Separata led- och ficklampor är bättre alternativ
 • Handveven är enbart en nödlösning
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...