Sandberg Car Charger QC 3.0 + 1xUSB-C PD 24 W

Av i i Recensioner, 3 Mer

En bra laddare kan vara mycket användbar i bilen. Den testade billaddaren från Sandberg har stöd för QC3.

För den som är lite insatt i laddare säger namnet på denna billaddare i princip allt om dess specifikationer. Laddaren ansluts till bilens cigarrettuttag och har två utgångar – en vanlig USB-A och en USB-C. Om du är osäker på hur de olika USB-portarna ser ut kan du titta på nedanstående bild.

USB-A-utgången har försetts med tredje generationens snabbladdare (quick charge 3, QC3) vilket gör att laddningen går betydligt snabbare. Det kräver givetvis quick charge 3 även på mobilen.

Utöver USB-A-uttaget finns även en USB-C-utgång. Den har inte någon quick charge utan har en utgående strömstyrka på två ampere. Exakt vilka spänningar och strömstyrkor som Sandbergs billaddare klarar kan du läsa nedan.

Ett test visar att en Samsung Galaxy S21 mobil laddades nästan lika snabbt med Sandbergs billaddare som med originalladdaren i hemmet. Det innebär att billaddaren fungerar bra. Detta under förutsättning att du inte har några jättestora krav på effekt. Den testade billaddaren klarar 24 watt. Behöver du mer effekt har Sandberg en kraftfullare QC3-billaddare – Car Charger USB-C PD+QC3.0 63W som klarar 63 watt.

Nu är det inte alla bilar som kan leverera 24 watt i cigarettuttaget. Kontrollera därför om bilen klarar 5 volt och 3 ampere före köp.

Specifikationer

  • Aluminum housing
  • Input: 12-18V DC
  • Output 1: QC 3.0 18W / USB A female: 3.6-6.5V / 3A, 6.5-9V / 2A and 9-12V / 1.5A
  • Output 2: USB-C PD 24W female: 12V / 2A
  • Full speed charging, charge 2 devices simultaneously*
  • QC 3.0 compatible with previous QC versions

*Safety Protection: Over-current, over-charging, short circuit

 

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...