Sandberg Streamer USB Desktop Microphone

Av i i Recensioner, 4 Mer

Sandberg Streamer USB Desktop Microphone

Sandbergs streamingmikrofon för skrivbordet står på en tripod.

Sandberg Streamer USB Desktop Microphone är avsedd bland annat för den som streamar sina spelsessioner. Paketet innehåller förutom mikrofonen även ett bordsstativ i form av en tripod.

Mikrofonen har en enkel design helt utan knappar. Det är en svaghet att det varken finns en på/av- eller en volymknapp men med tanke på det låga priset (730 kr i skrivande stund) så förstår jag valet. Det medföljer dock en skumgummihätta för att få bort luftdrag från andningen. Mikrofonen placeras på en tripod som är justerbar uppåt och nedåt.

Sandberg Streamer USB Desktop Microphone ansluts via USB och är helt plug and play. Det innebär att den inte behöver någon manuell installation utan att detta sker helt automatiskt. Väl installerad är det bara att använda mikrofonen. Det finns dock inget program där man kan ändra några inställningar utan justering av volymen får ske genom Windows eller tredjepartsprogram.

Ljudmässigt låter Sandberg Streamer USB Desktop Microphone ganska bra. Det enda problemet var att ljudet var aningen dovt även vid maximal volym.

Behöver du en billig mikrofon är Sandberg Streamer USB Desktop Microphone ett vettigt val. Mikrofonen låter hyfsat men det finns svagheter som att det inte finns några knappar och att ljudet är dovt.

Det Bra

  • Ganska bra ljud
  • Tripod ingår

Det Dåliga

  • Inga knappar på mikrofonen
  • Ingen programvara
  • Dovt ljud
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi