Sandberg Touch RGB Mousepad Aluminium

Av i i Recensioner, 5 Mer

Sandberg Touch RGB Mousepad Aluminium

RGB är hett inom gaming. Möss, hörlutar och tangentbord är några prylar som lyser upp rummet. Så gör också Sandbergs RGB-matta.

Musmattor med RGB-belysning är dyra i inköp. Listpriset för Sandberg Touch RGB Mousepad Aluminium är i dagsläget 429 kr (april -17). Lägsta priset på Prisjakt var 379 kr. Det gör musmattan betydligt billigare än flertalet konkurrenter.

Sandberg Touch RGB Mousepad är en bastant matta som mäter 35 x 30,5 cm. Höjden är 5 mm. Eftersom musmattan är av metall blir kanten inte lika skön som på en mjuk matta. Dessutom är kanten lite vass nedtill. Det är mystiskt att just den kanten känns vassare än övriga med tanke på att det är där man har sin arm eller handled.

Musmattan är gjord i aluminium vilket ger stabilitet. På undersidan finns gummiplattor som gör att mattan inte rör sig på bordet. Ovansidan är småknottrigt och mössen jag testade gled med god precision över ytan. Materialet är inte det jag personligen gillar bäst, men det är bra.

Det finns en list runt om som lyser upp mattan. Det finns totalt nio färglägen samt färg av på Sandberg Touch RGB Mousepad. Belysningen får ström från en USB-port. Har du ont om sådana finns olika alternativ – en USB-hubb, ett bärbart batteri eller en väggadapter (exempelvis den till mobilen) är förslag från min sida. Mattan behöver inte vara ansluten till datorn och det krävs ingen drivrutin till Sandberg Touch RGB Mousepad. Man byter istället mellan färgerna med en enkel touchknapp på överdelen av mattan.

Sex av färgschemana lyser med fast sken. Det är bland annat rött, blått och grönt. I tre scheman växlar kanterna färger. I två av dessa lägen är färgväxlingarna ganska energiska medan i den tredje flödar ljuset sakta från en färg till en annan. Detta på ett behagligt sätt.

Sandberg Touch RGB Mousepad Aluminium är en välkonstruerad musmatta av god kvalitet. Även om glidytan inte riktigt är av min smak så glider musen på ett precist sätt. RGB-belysningen är föredömligt enkelt uppbyggt helt utan programmering. Ljussättningen är snygg, men kanten nedtill är något vass.

Det Bra

  • Bra kvalitetskänsla
  • Enkel att handha
  • Musen glider med god precision
  • Belysningen är snygg
  • Stabil
  • Lågt pris

Det Dåliga

  • Något vass framkant
  • Inte min favorityta på mattan
7

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi