Sandberg USB Face Recognition Webcam 1080P HD

Av i i Recensioner, 2 Mer

Sandberg USB Face Recognition Webcam 1080P HD

Om du vill logga in med Windows Hellos funktion för ansiktsigenkänning är Sandberg USB Face Recognition Webcam 1080P HD ett bra val.

Två tusen kronor för en webbkamera är dyrt, men det är vad Sandberg USB Face Recognition Webcam 1080P HD i dagsläget kostar på Sandbergs hemsida. Det finns en anledning till det höga priset – ansiktsigenkänning. Sandberg USB Face Recognition Webcam kan användas tillsammans med Microsofts inloggningsalternativ Windows Hello, eller närmare bestämt Windows Hello ansiktsigenkänning.

Sandberg USB Face Recognition Webcam är en full HD-kamera (1080P) med såväl vanlig som IR-kamera. Installationen är mycket enkel. Det är bara att ansluta USB-kabeln. Därefter genomförs installationen automatiskt. Kameran måste givetvis placeras på rätt plats. Den kan placeras ovanpå skärmen via en klämma eller på skrivbordet. Fästet fungerar bra på båda sätten men för mig som har en skärm med tunn ram täcker klämman en liten bit av skärmen. Inget som hittills haft någon praktisk betydelse mer än att det varit irriterande.

Inloggning med Windows Hello fungerar smidigt. Första steget är att låta Windows läsa av ansiktet via kameran. Det är en snabb process. Har man glasögon rekommenderas att man tar av dessa när man gör första avläsningen. Man kan dock ha dem på under inloggningen till Windows eller annan app såsom Windows Store.

Kameran går att stängas av helt och hållet tack vare ett skjutreglage som täcker linsen. Bra för att skydda integriteten vid eventuell hackerattack. Skjutreglaget känns dock billigt.

Såväl bild- som ljudkvalitet är bra. Den jag pratade med hade inget att klaga på utan kameran gav en tydlig bild. Jag syntes till och med hyfsat bra när skärmen var enda belysningen.

Sandberg USB Face Recognition Webcam 1080P HD är en bra, om än dyr, webbkamera. Den är lättinstallerad och håller god kvalitet. Windows Hello fungerar bra även för mig som har glasögon.

Det Bra

  • Stöd för Windows Hello
  • God bild- och ljudkvalitet
  • Automatisk installation
  • Kameran kan stängas av helt

Det Dåliga

  • Skjutreglaget känns billigt
  • På skärmar med tunn ram kan klämman skymma en bit av skärmen
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi