Sandberg Wireless Numeric Keypad Pro

Av i i Recensioner, 2 Mer

Sandberg Wireless Numeric Keypad Pro

Saknar datorn ett numeriskt tangentbord? Lugn, Sandberg Wireless Numeric Keypad Pro är en lösning.

Vissa bärbara datorer saknar numeriskt tangentbord. Själv har jag ett litet tangentbord till min stationära dator. Det saknar numeriskt tangentbord. Även om jag för det mesta älska det lilla formatet finns tillfällen då jag saknar den numerisk delen. Att plocka fram det stora gamingtangentbordet är vid dessa tillfällen inte aktuellt.

Wireless Numeric Keypad Pro från Sandberg är ett trådlöst numeriskt tangentbord med inbyggt batteri. Tangentbordet är ganska tunt och lätt vilket gör att det är smidigt att bära med sig. Det ligger stadigt på skrivbordet tack vare fyra gummifötter. Laddning sker via USB-C. Designen är funktionell med låga och tysta tangenter som påminner om bärbara datorer snarare än stationära. Tryckmotståndet är behagligt varvid man kan arbeta även längre stunder med beräkningar och sifferinmatningar.

Sandberg Wireless Numeric Keypad Pro kan installeras på två sätt. Antingen med Bluetooth eller med en dongel (2,4 gigahertz) som ansluts till en ledig USB-port. Installationen är lätt oavsett. Man trycker på Esc och en av två tangenter för att initiera installationen. Dongeln ansluts därefter helt automatiskt medan Bluetooth-enheten måste paras på samma sätt som andra Bluetooth-enheter.

Tangentbordet har 36 tangenter – siffertangenterna plus sektionen med pilar, Home med flera tangenter. Sandberg har dock ändrat lite bland tangenterna för att bättre passa de som använder denna del av tangentbordet ofta. Dessutom finns några extra tangenter som underlättar beräkningar.

Wireless Numeric Keypad Pro har en sektion med piltangenter och där ovanför Home, PgUp, End och PgDn. Däremot saknas Ins och Del har flyttats. De har ersatts med Tab och Shift. Tab-tangenten är användbar men jag förstår inte nyttan av Shift. Ovanför dessa finns Esc samt två snabbtangenter för att öppna Excel respektive kalkylatorn. Dessa tangenter används även för installationsprocessen.

Även den numeriska delen har utökats. En övre rad har bland annat paranteser något som är användbart vid beräkningar. Delete sitter längst upp i hörnet och suddar senast inslagna tal (CE på kalkylatorn). Här finns även bakåtsudd (BS) som suddar en siffra i taget. Vill du sudda hela beräkningen (C) används Esc. Dessutom finns en tangent med dubbla nollor som placerats bredvid nollan.

Sandberg Wireless Numeric Keypad Pro underlättar inmatningen av siffror samt beräkningar för den som har ett behov av ett trådlöst numeriskt tangentbord. Det är väl genomtänkt med bekväma tangenter samt några nyttiga extratangenter. Sandberg Wireless Numeric Keypad Pro är emellertid enbart kompatibelt med Windows 10 och 11.

 

Det Bra

  • Väl genomtänkt
  • Bekvämt
  • Lätt att ta med sig
  • Enkelt att installera – två möjliga installationssätt

Det Dåliga

  • Enbart för Windows 10 och 11
8

Skriven av: Mats Ernofsson