Sega Bass Fishing

Av i i Recensioner, 2 Mer

Sega Bass Fishing

Segas gamla fiskespel till Dreamcast är här i ny anda, eller ny vet jag inte om jag skulle vilja kalla det för.

Sega har gjort som många andra speltillverkare när det gäller konverteringar till Wii, nämligen ingenting. De har i stort sett bara flyttat spelet från en Dreamcast-skiva till en Wii-skiva och anpassat kontrollschemat efter Wiimoten. Grafiken är densamma som på Dreamcast, likaså animationerna, upplägget och i princip allt annat som har med spelet att göra.

Det enda jag kan komma på som faktiskt är förnyat är att Wiimotens högtalare används för att simulera ljudet från ett riktigt fiskespö och då förstås även själva Wiimotens rörelsekänslighet. Allt känns stenålders och nästan på gränsen till dött, men tack och lov att åtminstone själva fiskandet känns levande, och det är för väl det när det enda man kan göra på spelet är att fiska.

Jag ska inte säga att jag är en gigantisk fiskefantast, men jag har sett fram en aningens emot detta spel då jag hört att Segas fiskespel faktiskt ska vara rätt bra. Och nog skulle det ha varit bra om det inte varit för den fruktansvärt dåliga konverteringen och att spelet är omkring tio år gammalt.

Spelet har dock det som behövs för att det ska fungera, men inte mycket mer därtill. Kontrollen funkar till den grad att man i alla fall inte vill klaga på den. Grafiken tillåter en att se vad det är man drar upp ur vattnet och man hör det man behöver höra. Saken är dock den att man kan få en liknande upplevelse till Zelda Twilight Princess men ändå få chansen att uppleva ett helt äventyr på samma gång. Det enda som saknas i Zelda-spelet är variationen av drag och banor att fiska på, men sedan ser och andra sidan Twilight Princess mycket bättre ut.

Det enda som faktiskt får mig att tycka om detta spel någorlunda mycket (bortsett från kontrollen) är valmöjligheterna på både spelsätten, banorna och dragen. För på varje bana får man möjlighet att välja mellan olika årstider och olika tid på dygnet. Man har även väldigt stora valmöjligheter när det kommer till dragen. Det finns även en rad olika lägen som man får chans att välja mellan för att öka variationen lite, däribland Arcade och Nature trip mode.

Mer än så finns det inte att säga om Sega Bass Fishing, vilket i och för sig inte är så lustigt då det bara går ut på att fiska. Men slutligen så skulle jag vilja säga att spelet trots allt har en del ljusa sidor, i alla fall för den som gillar att fiska på elektroniskt vis. Det är ett någorlunda fiskespel med en fullkomligt godkänd kontroll, men absolut inte mer.

Det Bra

  • Fiskespökänslan
  • Kontrollen

Det Dåliga

  • Gammalt och dassigt
  • Grafik
3

Skriven av: Sannie Jönsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi