Shadow Warrior

Av i i Recensioner, 5 Mer

Shadow Warrior

Shadow Warrior är ett förstapersonsspel utvecklat av Flying Wild Hog. Det är en remake av ett spel som släpptes första gången 1997 av 3D Realms.

Shadow Warrior handlar om en lönnmördare i form av en ninja vid namn Lo Wang. Lo Wang är på väg att köpa ett legendariskt svärd åt affärsmannen Orochi Zilla när affären går fel och kaos utbryter. Kort därefter gör Lo Wang en deal med den fördrivna demonen Hoji för att rädda sitt liv. Hoji blir därefter Wangs karamatiska följeslagare genom spelet. Han påstår att han förlorat sitt minne och att han har ett behov av hämnd. När Wang återvänder ut på gatan så inser han att världen har blivit övertagen av demoner.

Under spelets gång så återfår Hoji bitvis sina minnen genom att absorbera kraft från fällda demoner. Hoji minns sin syster Ameonna och deras kärleksaffär som skapade oreda i vädret i demonsfären. Detta ledde till att deras affär blev upptäckt och Hoji tvingades lämna sfären. Hoji och Wangs gemensamma sökande efter svärdet blir en resa för Hoji i försvunna minnen, men även en jakt efter hämnd och överlevnad.

Jag hade ingen tidigare relation till Shadow Warrior, utan detta var min första bekantskap med spelet. Jag kan därför inte heller avgöra om spelet förbättrats eller försämrats genom denna remake. Men, jag har haft riktigt kul med Shadow Warrior som jag spelade på Playstation 4.

Jag uppskattar formatet som påminner mig om Darksiders men även om Metal Gear Solid i vissa stunder. Spelet går i stort sätt ut på att döda fiender, men samtidigt finns det vissa gömda skatter som kräver att man tänker efter lite grann. Det finns en sak som jag upptäckte i spelet och som jag ännu inte har förstått. Kanske finns någon koppling som jag missat? Jag nämner inte exakt vad detta fynd är då jag inte vill förstöra överraskningen för någon.

Shadow Warrior Remake är ett trevligt spel att spela dagar när man inte orkar tänka utan bara vill reagera och ”slåss”. Det enda negativa som jag upplevde i Shadow Warrior är att det är lite småsvårt att få till ”healing-kraften”. Den kräver att man ska dra på tusch-plattan på kontrollen och sen trycka in L2. Det krävdes en del övning och en koll på Youtube innan jag fick till det. Jag tror att detta inte är ett problem för dem som spelar spelet på PC/MAC. I övrigt så funkar både menyer och kontroll väldigt smidigt. Jag gillade att Wangs tatueringar utökas med antalet kramapoäng man tar.

Hojis röst gillar jag mycket, men Wangs blir ibland lite för amerikansk. Det är nästan så att man ibland har svårt att tro att han ska vara japan. En sak som jag tycker är viktigt att ha i åtanke är att detta spel inte är lämpligt för yngre barn. Det är relativt rått och blodigt spel.
Vem borde köpa Shadow Warrior? Personer som gillar spel som förstapersonsspel med en touch av Darksiders och Metal Gear Solid. Tror att man kan uppskatta spelet om man gillar lite stereotypiska japanska miljöer. Jag har i alla fall haft en trevlig upplevelse.

Läs gärna vår recension över PC-versionen av Shadow Warrior.

Det Bra

  • Trevligt förstapersonsspel
  • Uppskattar bakgrundshistorien
  • Bra kontroller generellt

Det Dåliga

  • Vissa delar av kontrollen var svåra att lära sig
  • Röstspelet blir ibland krystat
8

Skriven av: Linda Brorsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi