Shifu Plugo Tunes (Android)

Av i i Recensioner, 2 Mer

Nu är det dags för de yngsta att lära sig spela piano.

Shifu har utvecklat en serie, kallad Plugo, av pedagogiska leksaker/appar för att lära de yngsta olika saker. Jag har testat Plugo Tunes som lär barnen mer om musik. Att spela piano närmare bestämt. Plugo-serien består av:

  • Plugo Tunes – musik
  • Plugo Count – räkna
  • Plugo Letters – ord
  • Plugo Link – bygg magnetiska strukturer

Varje leksakspaket består av en matta, ett spelpaket (leksak) samt en app som finns till såväl Android som iOS. Leksaken är helt mekanisk. Det finns alltså ingen elektronik i den utan en surfplatta/mobil fästs på mattan. Dess kamera används därefter för att läsa av leksaken. I fallet med Tunes finns prickar på baksidan av tangenterna. Dessa visar sig när tangenterna trycks ned. Kameran registrerar vilken eller vilka tangenter som tryckts ned.

I appen faller toner ned på spelplanen och det gäller att trycka på samma tangent/tangenter som visas. Det finns dessutom tre plastfigurer som fästs på ovansidan av pianot. Dessa representerar slagverk, stränginstrument respektive blåsinstrument. Appen justerar automatiskt svårighetsgraden efter åldern.

Jag använde först en Samsung Galaxy S9+ (Android) och det visade sig att appen hade mängder av buggar. Bland annat började appen plötsligt prata på något främmande språk (holländska?). Därmed blev spelet helt ospelbart för en svensk.

Jag funderade på om min treåriga mobil var för gammal. Min surfplatta var nämligen för gammal. Provade med en sprillans ny OnePlus Nord 2. På den satt emellertid kameran fel – uppe till vänster. Den täcktes av plasthållaren men jag lyckades delvis fixa problemet fast figurerna fick jag aldrig att fungera. Det visade sig att buggarna, inklusive det främmande språket, fanns även med denna mobil.

Shifu Plugo Tunes är ospelbart på mina två mobiler. Dessa är Android-mobiler. Det är möjligt att spelet fungerar bättre på iOS eller en Android surfplatta. Mitt betyg för Android kan bara bli ett – en etta vilket betyder ”Sämre kan det knappast bli”.

 

Det Dåliga

  • Buggar gjorde spelet ospelbart ospelbart på mina mobiler (Android)
1

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...