SingStar

Av i i Recensioner, 4 Mer

Singstar: ABBA

Att Abba håller än idag kunde ingen gissa för 30 år sedan. Nu är det karaokespelet Singstar som begåvats med Abbalåtar.

Singstar har länge varit det enda karaokespelet ute på marknaden men har på senare tid fått lite utmaning av bland annat Rockband och nu senast Guitarr Hero: World Tour. Det som dock har gjort motståndarna chanslösa är att de inte satsat fullt ut på karaokebiten utan snarare haft det som andrahandsval.

Singstar däremot har alltid tagit karaoken i första hand och har därmed levererat därefter. Singstar: Abba är det ingen skillnad på, det är kvalitet på både låtar och upplägg, till och med musikvideorna är det riktigt bra kvalitet på. Men det som jag tycker gör just Singstar: Abba så bra är givetvis de gamla goda Abba-klassikerna. Man kan inget annat än att sitta häpen av förundran när man hör introlåten rulla förbi, för att inte tala om de åtal rysningar man fick efter att ha bläddrat igenom de valbara låtar som spelet har att bjuda på.

Som en liten grabb var man tvungen att lyssna på Abba, morsan lyssnade jämt på dem, vilket i sin tur ledde till att Abba var något som tillhörde vardagen. Det var något som innebar en viss trygghet, men även en hel del minnen är kopplade till dessa låtar. Detta märks när man sakteligen tar sig igenom de låtar som är tillgängliga i spelet.

Det som dock gör spelet väldigt mycket bättre är att om man tröttnar på att sjunga samma gamla låtar är det bara att leta sig ut på nätet och ladda ner några av de över 600 andra låtar som nedladdningstjänsten erbjuder. Denna möjlighet öppnar givetvis nya dörrar och ökar livslängden på spelet avsevärt.

Utöver det nedladdningsbara materialet så kan man även välja att tävla över nätet mot andra sångfåglar och därmed visa sina tallanger världen över. Även om det kan vara något motigt att visa upp sin stämma inför hela världen så är det trotsallt en riktigt rolig upplevelse för den som känner att den kan och vågar.

Summa summarum så är Singstar: Abba, precis som så många andra Singstarspel, ett spel där man helst spelar två, eller allra helst vrålar i takt med ett antal kompisar. Men även om detta är fallet så tycker jag att möjligheten att sjunga själv i vardagsrummet har utökats drastiskt i och med det mer eller mindre nya onlineläget. Spelet är kul, engagerande och erbjuder mycket mer än det man förväntar sig.

Låtlistan

Chiquitita
Dancing Queen
Does Your Mother Know
Fernando
Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)
Happy New Year
Head Over Heals
I Do I Do I Do I Do I Do
Knowing Me Knowing You
Mamma Mia
Money Money Money
One Of Us
Ring Ring
SOS
Summer Night City
Super Trouper
Take A Chance On Me
Thank You For The Music
The Day Before You Came
The Name Of The Game
The Winner Takes It All
Under Attack
Voulez Vous
Waterloo
When All Is Said And Done

Det Bra

  • Onlinebiten
  • Abba

Det Dåliga

  • Fortfarande lite omotiverande att spela ensam
8

Skriven av: Sannie Jönsson