SingStar

Av i i Recensioner, 3 Mer

Singstar: Vol. 3

Så är det än en gång dags att göra åtlöje av sig själv inför sina vänner i vardagsrummet. Singstar Vol.3 är här men vad exakt skiljer det från föregångaren?

Det är få spelserier som innehåller så många spel som Singstar. Över 70 olika versioner av spelet har släppts över hela världen. Att det första spelet släpptes så sent som 2004 till Playstation 2 gör det hela så mycket mer imponerande. För ungefär ett år sedan gjorde spelserien debut på storebror Playstation 3 och med sig hade spelet några större nyheter. Den första var Singstore där man för 15 kronor styck kunde handplocka låtar själv från ett bibliotek Sony kontinuerligt lade till låtar. Den andra nyheten var My Singstar Online där man kunde skapa en profil och lägga upp filmer/bilder på när man själv uppträder samt titta på andras filmer och bilder.

Förutom några smärre kosmetiska förändringar ser spelet ut och beter sig precis som Vol. 2. Det som skiljer de två spelen från varandra är låtlistan som kan ses nedan:

1. Aerosmith – Cryin’
2. Amy McDonald – This Is The Life
3. Barry Manilow – Copacabana
4. Coldplay – Viva La Vida
5. David Bowie – Space Oddity
6. Deep Blue Something – Breakfast At Tiffany’s
7. Dizzee Rascal feat. Calvin Harris & Chrome – Dance Wiv Me
8. Fall Out Boy – This Ain’t A Scene… It’s An Arms Race
9. Feargal Sharkey – A Good Heart
10. Fergie – Big Girls Don’t Cry
11. Gwen Stefani feat. Akon – The Sweet Escape
12. Happy Mondays – Kinky Afro
13. Heaven 17 – Temptation
14. k.d. lang – Constant Craving
15. Kate Bush – Babooshka
16. Leo Sayer – You Make Me Feel Like Dancing
17. Lionel Ritchie – All Night Long (All Night)
18. Michael Jackson – Billie Jean
19. Paul McCartney & Stevie Wonder – Ebony And Ivory
20. Queen – Killer Queen
21. Sara Bareilles – Love Song
22. Smashing Pumpkins – 1979
23. Take That – Could It Be Magic
24. Texas – Say What You Want
25. The Communards – Never Can Say Goodbye
26. The Ting Tings – Shut Up And Let Me Go
27. Timbaland feat. Keri Hilson – The Way I Are
28. Timbaland feat. OneRepublic – Apologize
29. Transvision Vamp – Baby I Don’t Care
30. Vampire Weekend – Oxford Comma

Om det funnits något stort problem med spelserien Singstar så har det alltid varit låtlistan. Det torde vara omöjligt för någon att verkligen gilla alla låtar som finns på skivan. Har man tur som mig vill man kanske sjunga hälften av låtarna mer än en gång. Sony försökte till Playstation 2 lösa detta genom att släppa skivor tillhörande olika genrer som Singstar Rocks, Singstar Anthems, Singstar Pop och många fler. Problemet var bara att det innebar att man ständigt behövde byta skiva för att få sjunga sina favoriter.

Singstore sågs som lösningen på alla dessa problem men när Vol. 2 släpptes såg nog de flesta, precis som jag, ut som frågetecken. Inte så mycket över att spelet släpptes på skiva, utan mest för att låtarna inte fanns att köpa från Singstore. Varför skall vi behöva återuppleva eländet med att ständigt behöva byta skiva om det inte är nödvändigt? Och även om Sony nu helt vägrar gå ifrån att släppa sina uppföljare på skivor, borde de väl kunna ge oss möjligheten att lagra låtarna på konsolens hårddisk? Dessa problem hade vi med Vol. 2 och de borde ha åtgärdats till denna version men så är inte fallet. Det finns inte längre några ursäker för detta när spel som Rock Band 2 låter oss föra över alla låtarna från originalet just för att man skall slippa byta skiva.

Jag saknar fortfarande de trådlösa mikrofoner som utlovades innan det första Singstar-spelet släpptes till Playstation 3. Tre spel senare och vi har fortfarande inte sett skymten av dessa mytomspunna mikrofoner. Sony skall tydligen ha haft problem med att ha två blåtand mikrofoner igång samtidigt, ett problem som borde ha varit löst nu.

Trots att det finns många funktioner man än en gång saknar så är Singstar Vol. 3 ett bra spel. Det är upp till dig att bestämma om de 30 låtarna du får vid köpet är värda pengarna eller om du väljer att vänta, för de flesta låtarna lär tids nog läggas ut på Singstore. Ett Singstore som hela tiden växer och varannan vecka uppdateras med nytt material. Låtlistan i Vol. 3 är rätt blandad men jag har svårt att förstå varför artister som Fallout Boy och Timbaland båda har två låtar vardera med i spelet. Jag skulle vilja ge Singstar Vol. 3 ett dåligt betyg på grund av den totala avsaknaden av nya funktioner men faktum kvarstår, man har hur kul som helst när man spelar spelet. Konceptet må vara exakt detsamma som förr men det gör det inte mindre roligt. Och skulle man inte för stunden känna för att sjunga själv kan man alltid titta på när andra gör mer eller mindre, oftast mindre, bra framträdanden i My Singstar Online.

Det Bra

  • Ett ständigt växande Singstore.
  • Kul att se andra framträda.
  • Väl fungerande koncept.

Det Dåliga

  • Integration än en gång.
  • Var är de trådlösa mikrofonerna?
7

Skriven av: Håkan Hägglund

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi