Skullcandy Crusher Evo

Av i i Recensioner, 4 Mer

Skullcandy Crusher Evo

Galen, galen och återigen galen. Ja så kan man beteckna basen i de trådlösa hörlurarna Skullcandy Crusher Evo.

Ljudvågen slår an mot mina öron gång på gång. Det är basen som sätter luften i dallring. Inte lite heller utan ljudvågen känns verkligen. Ja, så är det om man slår på maximal bas på Skullcandy Crusher Evo. Basen är av sällan skådat slag. Det blir alldeles för mycket för mig så jag utnyttjar basreglaget och vrider ner basen till hälften. Nu har jag fortfarande kraftig bas, men enbart måttliga ljudvågor. Inte obehagliga som i det maximala läget. Mellanregistret och diskanten är bra de också. Ljudbilden är distinkt. Tal hörs bra och cymbaler är distinkta.

Det finns ingen manuell equalizer med Crusher Evo. Däremot finns en automatiserad equalizer som ger personligt ljud. Installationen av den sker från Skullcandys app. Processen börjar med ett enkelt hörseltest där man får ange om man hör toner eller inte. Därefter skapar Skullcandy en equalizer utifrån den hörselkurva som erhölls vid testet. Resultatet blev en märkbar förbättring av ljudbilden för mig.

Designmässigt sticker Crusher Evo inte ut. De är snygga hörlurar som är något tunga. En anledning till vikten är säkert batteriets storlek. Hörlurarna har nämligen imponerande 40 timmars batteritid. Det är mycket plast i hela hörlurarna. Kåporna är justerbara på ett bra sätt vilket gör att de lätt formar sig efter huvudets form. De kan vridas 90 grader vilket är bra om man vill hänga hörlurarna över axlarna. Kåporna är vadderade och klädda med konstläder vilket lätt blir varmt men det blir lättare att göra rent dem då. Headsetet kan vikas ihop och förvaras i ett mjukt fodral under resor.

Crusher Evo har inbyggd spårning med Tile.  Genom att aktivera spårningen med Tile-appen ger hörlurarna ifrån sig ett irriterande ljud. Men jag ställer mig frågan. Hur ofta lägger man ett par stora hörlurar så att man inte hittar dem? Funktionen passar bättre till nycklar eller små in-ear hörlurar.

Mikrofonen ger ett klart och tydligt ljud. Det finns dock ett problem – bakgrundsljud. Det stör väsentligt och ger försämrat samtalsljud. Det kan till och med bli svårt att höra vad som sägs.

Basen är den främsta anledningen till att välja Skullcandy Crusher Evo. Basen är verkligen galet grym. Hörlurarna presterar förövrigt bra.

Det Bra

  • Helgalen bas
  • Tile-spårning
  • Bra ljud

Det Dåliga

  • Ingen aktiv brusreducering
  • Något tung
  • Lång batteritid
  • Backgrundsljud vid samtal
  • Ingen manuell equalizer
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi