Skullcandy Indy True Wireless Earbuds

Av i i Recensioner, 3 Mer

Skullcandy Indy True Wireless Earbuds

Skullcandy Indy har en gemensam faktor med Apples Airpods – en ”pinne” som sticker ut från snäckorna. Finns det fler likheter?

Indy från Skullcandy är hörlurar av typen true wireless eller verkligt trådlösa. Det innebär hörlurar som sätts i vartdera örat (in-ear) helt utan sladdar till eller mellan hörlurarna. I fallet med Indy stoppas hörlurarna in i hörselgångarna. Det finns tre uppsättningar silikonhättor varav mellanmodellen passade mig. Dessutom finns en silikonring på vartdera snäcka för bättre passform i ytterörat. De gjorde att Indy satt skönare i mina öron.

Designmässigt är Indy ganska snygga med ”pinnen” som sticker utanför örat. Det finns två touchknappar, en på vartdera hörlur. Dessa fungerar inte helt okej eftersom de ibland inte reagerade på tryck.

Att använda silikonringarna är dock inte bara en fördel. Det går nämligen inte att stänga locket på laddningsväskan med ringarna på. Vilken idiotisk konstruktion! Laddningsfodralet är hyfsat litet med tanke på att ”pinnarna” ska få plats i fodralet. Hörlurarna sjunker ganska långt ner i fodralet under laddning vilket gör att de är relativt svåra att ta ur fodralet. Utanpå fodralet sitter tre dioder som indikerar laddningsnivå.

Det går att använda Indy när man tränar och när det regnar. Hörlurarna är nämligen klassade som IP55 vilket innebär dammskyddat och spolsäkert. Däremot går det inte att sänka ner Indy i vatten.

Hörlurarna kan användas under 4 timmar utan att laddas. Det är okej, men många konkurrenter erbjuder längre batteritider än så. Batteriet i fodralet ger ytterligare tre gångers laddning vilket ger en total batteritid på 16 timmar.

Så till ljudkvaliteten. Ljudet är rent men inte balanserat. Indy har en överdriven diskant och en begränsad bas. Det påverkar inte ljudet speciellt mycket i många poplåtar. Däremot hade Indy problem med basintensiva soullåtar som lät helt snedvridna gentemot diskanten.

Röster hörs tydligt vilket gör att Indy passar bra för podcast och samtal. När jag var inomhus, i lugn miljö, hörde den jag pratade med mig lika bra som om jag pratade i telefonen. Däremot tog mikrofonen upp lite väl mycket bakgrundsljud när jag var på stan i högljudda miljöer.

Det är svårt att sätta betyg på Skullcandy Indy. De är sköna att använda och ljudet är rent. Tyvärr är det också obalanserat vilket är det största intrycket jag har av Indy. Jag vill ha mer bas och mindre diskant helt enkelt. Indy får dock godkänt i betyg.

Tech Specs

 • Headphone Type: True Wireless In-Ear
 • Connection Type: Bluetooth® 5.0
 • Impedance: 16 Ohms ±15%
 • Driver Diameter: 6mm
 • THD: <3% @1khz
 • Sound Pressure Level: 95±3dB
 • Frequency Response: 20Hz – 20KHz
 • Weight: 10.5g (earbuds); 59.5g (case)

Det Bra

 • Sitter bekvämt
 • Rent ljud

Det Dåliga

 • Går inte att stänga locket på fodralet när ringarna är på
 • Touchknapparna fungerar inte helt tillfredsställande
 • Mycket diskant
 • Lite bas
5/10

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi