Skullcandy Push Active X Pit Viper och Skullcandy Dime X Pit Viper

Av i i Recensioner, 2 Mer

Skullcandy Push Active X Pit Viper och Skullcandy Dime X Pit Viper

Skullcandy har inlett ett samarbete med Pit Viper. Hörlurarna Grind, Push Active and Dime har getts ut i begränsade Pit Viper-upplagor.

De tre hörlurarna är så kallade sant trådlösa in-ear-hörlurar vilket innebär att de inte har någon sladd och att de sätts in i öronen. Samtliga hörlurar är tufft och sportigt färgglada versioner och sticker verkligen ut i det annars ganska enformigt färgade utbudet av sådana hörlurar. Jag har testat Dime X Pit Viper och Push Active X Pit Viper.

Skullcandy Push Active X Pit Viper

Snäckorna är mestadels lila. På utsidan finns Skullcandys logga i en brytande grå färg. Propparna till öronen är läckert flerfärgade vilket tyvärr inte syns när man har på sig hörlurarna. Det följer med tre uppsättningar proppar. Med tanke på att flera tillverkare skickar med fler så är det i minsta laget. Fodralet har ett rosa, genomskinligt lock med Pit Vipers och Skullcandys loggor. Botten är svart med flerfärgade, små prickar.

Många tillverkare verkar tävla om ett så litet laddningsfodral och så lätta snäckor som möjligt. Push Active går åt precis motsatt håll. Laddningsfodralet ser enormt ut jämfört med många andra fabrikat. Med snäckorna väger fodralet hela 95 gram (8,5 x 5,8 x 3,0 centimeter). Snäckorna är även de ovanligt tunga – åtta gram styck. Å andra sidan är det inte konstigt att snäckorna är extra tunga. De har nämligen gummibågar som fästs över öronen.

Dessa bågar är praktiska för dig som har problem med att hörlurarna ramlar ur öronen. Med bågarna sitter hörlurarna på plats utan problem även under ett intensivt träningspass. Dessutom är de sköna. Skulle hörlurarna ramla ur så sitter de åtminstone kvar på ytterörat.

Stort fodral och tunga snäckor borde innebära bra batteritid och visst är det så. Push Active har tio timmars batteritid vilket är utmärkt. Fodralet ger ytterligare 34 timmar.

Det finns en riktigt dålig detalj i utformningen av hörlurarna, nämligen knapparna. På många hörlurar sitter de på utsidan men på Push Active sitter de på sidan. Det är dock inte problemet utan det är tryckmotståndet som är onödigt hårt vilket till viss del fråntar tjusningen med Push Active. Detta innebär emellertid att man inte riskerar att komma åt knapparna av misstag.

För att slippa knapparna är det väl värt att använda röststyrningen i stället. Den fungerar riktigt bra men kräver att Skullcandys app är installerad. Säg ”Hey Skullcandy följt av något kommande såsom ”pause” så slipper du knapparna.

Skullcandys app är ganska bra. Gillar du inte ljudet finns det exempelvis en equalizer. Det går även att programmera om funktionerna på knapparna.

Ljudet är lite platt men jag kunde förbättra det något med hjälp av equalizern i appen. Jag kunde dock aldrig få fram något riktigt bra ljud. Basen förblev klen och ljudet generellt något onyanserat. Jag vill dock säga att ljudet hos Push Active är godkänt för priset.

Tyvärr finns ingen brusreducering vilket gör att onödigt mycket av omgivningens ljud stör ljudet.

Tappar du ofta bort dina hörlurar? Då kan jag glädja dig med att Push Active har stöd för Tiles app. Sök med appen efter hörlurarna och de ger ifrån sig ett ljud.

Push Active har klassningen IP55. Det innebär att man kan spola vatten på dem. De tål alltså regn och svett. De tål även damm.

Som helhet är Skullcandy Push Active X Pit Piper ganska bra. Designen sticker ut, likaså vikten. Det ger dock bra batteritid. Ljudet är okej och röststyrningen fungerar bra. Minus för knapparna och avsaknaden av brusreducering.

6/10

+
Snygg design
Bågarna
Bra app
Väl fungerande röststyrning
Batteritiden


Alldeles för hårda knappar
Ingen brusreducering
Tunga
Fler proppar hade varit bra

 

Skullcandy Dime X Pit Viper

Storleken på Dime X Pit Viper är den motsatta till Push Active. Fodralet är mycket litet och därmed enkelt att ta med sig och det kan även hängas i nyckelknippan. Det har svart underdel med flerfärgade prickar. Locket är lila med Pit Vipers logga. Utsidorna av snäckorna sticker snyggt fram genom fodralet och den rosa färgen bryter på ett snyggt sätt mot det lila locket.

Snäckorna är även de ganska små. Utformningen är snygg. De har en liten pinne där mikrofonen sitter. Snäckorna är flerfärgade. Utsidan är som sagt rosa. Längre in är de svarta med flerfärgade prickar. Insidan av snäckorna är svarta medan propparna är flerfärgade. Det medföljer tre uppsättningar proppar vilket är i minsta laget. Jag lyckades inte hitta bra proppar för mina öron vilket gjorde att snäckorna tyvärr åkte ur ibland.

Knapparna sitter på pinnarnas utsidor. De är små och svåra att känna vilket gör att de lätt kan missas. Precis som för Push Active är knapparna tröga. Det gör att det känns som om snäckan trycks in i örat när man trycker på en knapp.

Vattenklassificeringen är IPX4. Det innebär att du utan besvär kan svettas eller vara ute i regnet.

Små snäckor och ett litet fodral ger givetvis kortare batteritid. Snäckorna klarar 3,5 timmars speltid och fodralet lägger till ytterligare sju timmar. Det är antagligen de sämsta batteritiderna jag stött på. Laddningen, som sker via den gammeldags kontakten mikro-USB, är långsam.

Jag blev positivt överraskad över ljudet. Dime är ett par riktiga lågprishörlurar. Därmed hade jag förväntat mig dåligt ljud. Dime har dock hyfsat nyanserat ljud. Störst svaghet är basen som definitivt kunde vara bättre.

Visst låter hörlurarna inte lika bra som betydligt dyrare sådana. Men har du ont om pengar får du mycket ljud för pengarna. Största svagheterna är dålig batteritid och att passformen kunde ha varit bättre.

5/10

+
Mycket ljud för pengarna
Snygga
Lätt att ta med sig
Snygga


Passformen
Bara tre uppsättningar proppar
Batteritiden
Basen
Lång laddningstid

Skriven av: Mats Ernofsson