Skylanders Imaginators

Av i i Recensioner, 8 Mer

Tack vare imaginatorerna har variationen ökat i Skylanders. Vi har testat två sådana samt den tuffe busen Dr. Krankcase.

undead_cration_crystal01Air Creation Crystals och Undead Creation Crystal

De så kallade creation crystals är en sorts behållare med en kristall inuti. I dessa transporteras de flexibla imaginatorerna – en per kristall. Imaginatorerna kan liknas vid skylanders men kan anta nästan vilken form som helst. Ställer man en kristall på basen tittar imaginatorn fram ur kristallen och upp på teveskärmen. Till en början är den glittrigt genomskinlig, men du kan byta huvud, vapen, utrustning och mycket mera. Du kan även ändra röst och en massa annat kul. Det gör att du kan forma din imaginator som du själv vill och du kan ändra när du vill och givetvis förbättra den allt eftersom du får nya grejer. Det finns dock en sak du inte kan ändra – klassen. Du kan exempelvis skapa en sprängare med fruktansvärda vapen, en magiker med förtrollade stavar eller en smidig väktare med dubbelsidiga vapen. När du valt klass förblir skylandern av den klassen.

air_cration_crystal01Precis som med skylanders finns totalt tio olika typer av creation crystals. Alla med olika egenskaper. Nu har jag testat den odöda (undead) och den av luftelement (air). Den som följer med startpaketet är av eldelementet. Det finns emellertid hela 31 creation crystals eftersom varje kristall finns i tre (liv fyra) varianter.

Jag gillar imaginatorerna skarpt. Detta då jag kan forma dem som jag vill och på ett sätt som givetvis är omöjligt med en skylander. Det är underbart att skapa sin egen varelse och se den växa fram på teven. Visst är plastbehållarna lite trista. De är långt ifrån så fina som skylanders är. Det är faktiskt så illa med de två kristallbehållarna som jag testade att de har närmast extremt tråkigt utseende – olika blågrå nyanser. Den som medföljer startpaketet (eld) är snyggare i eldig röd färg. När man sedan sätter kristallbehållaren på basen lyser kristallen upp på ett mysigt sätt. Fast den odöda är fortsatt trist med sitt grådaskiga sken. Det var emellertid förväntat – hur ska man kunna göra odöda mysiga?

Dr. Krankcase

Element: Teknik
Klass: Snabbskytt
Typ av skylander: Sensei

dr_krankcase_video1Dr. Krankcase har två pistoler och fem ben. Det bäddar för snabbhet, något som är bra för en sensei av klassen snabbskyttar. Med illgrönt ansikte, solbrillor på sned, enormt hög hatt och lila hår är han en kul tuffing. Han skjuter någon sorts grön gegga som stänker ner fienden på ett läckert sätt. Några av hans attacker sticker ut. Exempelvis kan Dr. Krankcase snurra runt som en galning och använda benen som sågklingor eller stänka ner alla runt omkring med sin dödliga gegga. Eller så kan han framkalla små hattar med ben likt miniatyrer av sig själv. Den gröna geggan bildar elektricitetsliknande mönster runt hattarna. När hattarna blivit explosiva har du ett riktigt effektivt vapen.

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi