Snipperclips Plus: Cut it Out, Together

Av i i Recensioner, 2 Mer

Snipperclips Plus: Cut it Out, Together

Vad gör du om du inte klarar ett problem? Jo, du klipper till din bäste vän. Inte ge denne en snyting utan klippa bort en del av vännen. Det kanske löser problemet.

Har du Snipperclip till Nintendo Switch? Då kan du ladda ner Snipperclips Plus: Cut it Out, Together som en DLC. Annars kan du köpa spelet i butik eller online. Snipperclips Plus: Cut it Out, Together innehåller fler än 30 nya banor, nya utmaningar och nya funktioner.

Snip och Clip är inte vilka vänner som helst. Nej, de är pappersfigurer med extremiteter och ansikte. Tillsammans bildar de ett hjärta om de lutar sig 45 grader åt vardera hållet och sedan överlappar varandra. Kanske blir det mer begripligt om jag beskriver det som att de är formade som rektanglar där den ena ändan har rundats av till en halv cirkel.

Snip och Clip är inte bara snälla mot varandra utan de klipper sönder varandra för att lösa diverse problem. Genom att överlappa dem kan man klippa bort en bit av den andre figuren. På så sätt kan man bilda mängder av figurer och former som gör att man kan lösa det problem man ställs inför.

Klippa och hoppa upp på varandra är två viktiga komponenter för att lyckas klara en bana. Vissa banor kräver att du enbart klipper sönder dina figurer Clip och Snip så att de tillsammans bildar ett visst mönster. I andra ska du utföra uppdrag.

Ett exempel. Du ska vrida på ett kugghjul för att aktivera en brytare. Det är inte speciellt lätt om Snip och Clip har de former de ursprungligen har. Lösningen är att du klipper sönder den ena figuren så att den blir ett kugghjul.

Det kan finnas en brytare som öppnar en lucka ur vilken det släpps en basketboll. Fånga bollen och för den till en basketkorg. Inte så lätt om du har ett platt eller runt huvud. Klipp ut en ursparning i Snip eller Clip och du kan lätt föra bollen på huvudet utan att tappa den.

Det här var några exempel. Du kan spela ensam och då alternerar du mellan Snip och Clip. Vill du spela ensam växlar du mellan de båda. Bäst fungerade det med en prokontroll, även om Joy-con rekommenderas. Som enspelarspel når dock Snipperclips Plus: Cut it Out, Together aldrig några större höjder.

Snipperclips Plus: Cut it Out, Together är nämligen mest tänkt, och som roligast, som ett spel för flera spelare – upp till fyra personer kan spela med varandra. Den ena spelar som Clip, den andra som Snip. Eller så har ni två figurer var vilket ger totalt fyra papperskaraktärer som ska hjälpas åt.

Flerspelarläget kan vara utmanande. Då tvingas man samarbeta och verkligen prata med varandra. För om man inte diskuterar möjliga lösningar med varandra blir allt lätt en enda röra. Speciellt gäller det när fyra ska försöka samarbeta med varandra. Det blir i och för sig ingen röra på skärmen även om ni är fyra. Nej, tack vare en klar, färgglad grafik är det lätt att se vad som händer oavsett antal spelare.

Med kaos menar jag att ju fler personer som samarbetar, ju fler hjärnor är det som försöker lösa problemen. Det blir nämligen lätt ett virrvarr när någon inte förstår vad de andra vill att man ska göra, eller då alla har sina egna förslag på vad man ska göra. Kul, men samtidigt frustrerande.

Spelet spelas helt och hållet lokalt. Det innebär att det inte finns något onlinespel på gott och ont – främst på gott. Det lokala spelet ger samvarokänsla och sliter på vänskapen. Så farligt är det i och för sig inte, men det kan bli heta diskussioner när man försöker hitta rätt lösning. Som tur är kan man återställa pappersfigurerna om man klippt galet. I vissa spellägen är det rent samarbete som gäller, i andra tävlar man mot varandra – ibland två mot två.

För att spela Snipperclips Plus: Cut it Out, Together krävs kreativitet och samarbetsförmåga. Spelupplägget är enkelt. Alla kan förstå. Alla kan spela. Problemlösningen är ibland svår, andra gånger uppenbar. Om du vill få det som roligast – samla några vänner och klipp till. Snipperclips Plus: Cut it Out, Together är roligt för flera spelare, men stundtals frustrerande. Det kan vara rörigt. Trots att banorna verkar variationsrika blir dock spelet ganska tjatigt efter ett tag. Det är bäst i inte alltför långa spelsessioner åt gången. Många banor klarar man snabbt medan man måste klura och prova sig fram mer på andra.

Det Bra

  • Fantastiska samarbetsmöjligheter
  • Stundtals klurigt
  • Blir lätt kaosartat med flera spelare
  • Färgglad och fantasifull design
  • Ganska udda och mycket lekfullt spelupplägg
  • Roligast under korta spelsessioner

Det Dåliga

  • Inte lika kul under långa spelsessioner
  • Inte speciellt kul att spela ensam
7

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi