Solitaire Bliss Collection

Av i i Recensioner, 6 Mer

Solitaire Bliss Collection

Med 106 patienser har den som är tålmodig mycket kortspelande att se fram emot.

Många svenskar känner väl till Harpan och Kungen. Det är två klassiska patienser som funnits med i Windows under en längre tid. Numera, med Windows 10, tvingas man dock ladda ner patienserna från Windows Store då de inte är förinstallerade längre. Det är gratis och samlingen heter Microsoft Solitaire Collection.

Denna samling innehåller dock bara fem patienser vilket den vane patiensspelaren lätt kan tröttna på. Här kommer Solitaire Bliss Collection in. Det är en stor samling som finns till många plattformar. Mest omfattande är datorversionen som jag spelat. Där ingår hela 106 patienser. Då räknas vissa patienser två eller fler gånger då de kan spelas på olika sätt med olika svårighetsgrader.

Alla som spelat patienser vet att de kan vara svåra att få till att gå ut. Då kan det vara bra att veta att Solitaire Bliss Collection även har patienser som teoretiskt sett kan gå ut. Hur det sedan är i praktiken är en annan femma. Det beror mycket på dig som spelar och även turen.

Patienterna är indelade i sju grupper. Klondike innehåller bland annat den populära Harpan. De andra sex grupperna är Spider Solitaire, Freecell, Yukon, Forty Thieves, Golf & TriPeaks samt Pyramid. Bland dessa har Yukon och Australian Patience blivit ett par av mina favoriter. Den som letar efter Poker-patienser får titta på andra spel eftersom de saknas i Solitaire Bliss Collection.

Nu kan reglerna vara lite snåriga och ibland förvirrande hos patienser. Då är det bra att veta att samtliga regler förklaras på ett enkelt sätt och spelreglerna är hela tiden bara ett klick bort.

Det finns dagliga utmaningar på några av de vanligaste patienserna. Dessutom finns resultatlistor som gör att man kan jämföra sig med spelare från hela världen.

Rent grafiskt vill jag påstå att Solitaire Bliss Collection inte sticker ut från mängden av andra patiensspel utan den snarare är vad man förväntar sig av sådana här spel. Jag hade gärna sett att man moderniserat grafiken.

Likaså håller musiken ungefär samma klass som många andra spel. En fördel är att man kan välja mellan sex olika musikstilar. Alla musikstilar är dock lugna och harmoniska fast de har en tendens att bli enformiga i längden. Jag hittade ingen musikstil som riktigt passade mig utan tröttnade. Det var bättre att lyssna på Spotify istället.

PC-versionen av Solitaire Bliss Collection innehåller mängder av patienser. Mycket att upptäcka helt enkelt. Bra att det finns olika musikstilar men synd att musiken är enformig. Moderniserad grafik hade inte varit dumt.

Det Bra

  • Mängder av patienser
  • Bra förklaringar
  • Dagliga utmaningar och resultatlistor online
  • Flera musikstilar

Det Dåliga

  • Enformig musik
  • Moderniserad grafik står på önskelistan
  • Inga Poker-patienser
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi