Speedlink 7-in-1 starter kit for Nintendo Switch

Av i i Recensioner, 2 Mer

Speedlink 7-in-1 starter kit for Nintendo Switch

Enligt Speedlink är detta det kompletta tillbehörspaketet för din Nintendo Switch spelkonsol. Det måste vi undersöka.

Enligt Speedlink finns det sju olika tillbehör i detta paket.

 1. En laddningskabel. Den är ganska lång – 3 meter – vilket är praktiskt. Ansluts till mobilladdare eller liknande.
 2. En genomskinlig skyddsfilm. Plastfilmen passar bra över skärmen och syns knappt när man spelar. Plasten håller ingen jättehög kvalitet, men fungerar. Som för många andra liknande filmer är den lite knepig att få på plats utan några dammkorn eller luftbubblor under. Det medföljer en putsduk och en pådragare.
 3. In-Ear-headset. Kvaliteten är inte speciellt hög, ljudkvaliteten likaså. Det finns en mikrofon med en on/off-knapp på sladden vilket är som på de flesta liknande headset. Tyvärr är ljudkvaliteten dålig. In-Ear-headsetet duger bara till den som inte har några krav på kvalitet.
 4. Transportfodral för upp till fyra spelkassetter. Mycket praktisk och bra sätt att transportera och förvara spelkassetter på.
 5. Två uppsättningar silikonstöd för de analoga spakarna (röda respektive svarta). De är svåra att sätta på och resultatet är att spakarna inte är mer halkfria än utan silikontopparna. De gör varken till eller från.
 6. Putsduken (tveksamt om den ska räknas som en egen grej).
 7. Det finns ingen grej sju.

Speedlink har här varit lite väl luriga. Det finns enligt mig bara fem (möjligen sex) grejer i detta startkit. Nummer sju är pådragaren som tillhör skärmskyddet. Eller så räknar man de olika färgerna av silikontoppar som två grejer vilket skulle vara märkligt. Dessutom är jag tveksam till att räkna putsduken som egen grej. Den tillhör ju skärmskyddet även om den kan användas för att rengöra skärmen även senare.

Är då detta det kompletta tillbehörspaketet för din Nintendo Switch som det står på Speedlinks hemsida? Knappast. Var finns exempelvis väskan? Eller ett laddställ? Eller… De grejer som följer med är inte av hög kvalitet. Bäst är den långa laddningskabeln och det praktiska transportfodral för spelkassetter som faktiskt håller bra kvalitet. Sämst är hörlurarna som inte gör många glada. Känner mig dessutom  lurad på antalet grejer i paketet.

Det Bra

 • Lång laddningskabel
 • Transportfodralet
 • Skärmskyddet är okej

Det Dåliga

 • Inte sju grejer?
 • Hörlurarna
 • Silikonstöden
4

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi