Speedlink Snappy Stereo Speakers

Av i i Recensioner, 4 Mer

Speedlink Snappy Stereo Speakers

Speedlinks budgethögtalare Snappy står under luppen.

Jag ville testa Speedlink Snappy Stereo Speakers av två anledningar. Dels för att se vad ett par så pass billiga hörlurar kunde prestera. Dels för Speedlinks påstående: ”Det kompakta formatet och den låga vikten gör de här högtalarna till perfekta följeslagare till din notebook eller smartphone och eftersom de får ström via USB är du inte beroende av några eluttag.”

Jag börjar med det sista påståendet. Mobila högtalare måste vara smidiga. Saknar de Bluetooth blir det genast bökigare, men det borde gå att få det ganska smidigt trots det. Tyvärr har Speedlink misslyckats kapitalt med dessa billiga högtalare. Alla sladdar blir snabbt ett enormt ormbo. Sladdarna sitter fast i vardera högtalaren och går inte att ta loss. Laddkabeln sitter också fast. Allt som allt har man flera sladdar som spretar åt alla håll och är jättesvåra att hålla reda på när man är på resande fot.

Så till strömförsörjningen. Strömkabeln kan enkelt anslutas till en USB-port på en bärbar dator. Men, om du ska använda en mobil eller surfplatta tvingas du antingen ha ett bärbart batteri eller en nätadapter och tillgång till ett strömuttag.

Slutligen har vi volymkontrollen. Den är visserligen rejält plastig, men praktisk. Med den kan du dessutom snabbt stänga av ljudet helt och hållet. Volymkontrollen är den allra bästa detaljen förutom designen hos Snappy. Snappy är nämligen snygga och finns i fyra färger – svart/grå, blå/turkos, röd/vit samt gul/vit.

Ljudmässigt finns det egentligen inte mycket att säga. Högtalare i den här låga prisklassen är inte välljudande, så inte heller Snappy.

I den här recensionen har jag inte fokuserat speciellt mycket på ljudet eftersom det var som förväntat – dåligt. Nej, portabiliteten stod i min fokus eftersom Speedlink själva lyft fram det. Tyvärr föll Speedlink Snappy Stereo Speakers platt på grund av sladdarna som gärna trasslar till sig i ett enormt ormbo.

Det Bra

  • Snygg design
  • Volymkontroll

Det Dåliga

  • Sladdarna trasslar sig
  • Passar inte som bärbara högtalare
  • Ljudet
2

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi