Squishies

Av i i Recensioner, 4 Mer

Squishies

Blås och sug. Se till att dina squishies rullar runt i den färgglada världen till målet. Men se upp för vatten. Dina squishies drunknar så lätt.

Vad är en squishie? Jag vet inte riktigt. De ser ut som färgglada, rullande fiskmonster med fyra ben. Men fiskar är de inte då de är lika duktiga på att simma som stenar. Det kvittar egentligen vad de är. Det viktiga är att du som spelare vet vad du ska göra med dem.

Squishies är ett spel för Playstation VR. Du spelar med två Move-kontroller och ska styra squishies runt banor som är enkelt gjorda, men trots det vackra. Kontrollerna används till att antingen blåsa eller suga med – en och en eller båda samtidigt. På så sätt förflyttar man sina squishies.

Det gäller att ta en eller flera squishies till en portal. På vägen dit finns diverse samlarföremål samt kontrollpunkter. Det låter kanske lite konstigt att man har kontrollpunkter med tanke på att varje bana är ganska liten, men tro mig, du kommer att älska dem och önska att det fanns fler.

För att få tag på samlarföremålen och ta sig fram på banorna gäller precision. Man kanske ska upp på en kulle och blåser man lite för hårt eller för löst blåser man av kullen och kanske rakt ut i vatten och du vet ju vid det här laget vad som händer… Din squishie drunknar och du återuppstår vid senaste kontrollpunkten.

Kontrollen är mycket finurlig, men ack så jobbig. Man kan med hjälp av en eller två kontroller påverka världen på olika sätt. Förflytta den framåt, bakåt, uppåt, nedåt och i sidled. Zooma. Vrida. Det är detta du kommer att ägna mestadels av tiden åt. Du blåser iväg din squishie och sedan måste du grabba tag ett par, tre gånger i världen för att förflytta dig till din squishies. Sedan måste du troligtvis vrida och vända lite på världen för att komma exakt rätt bakom din squishies. Det här var inga problem till en början, men efter ett tag ville jag bara skrika sluta, jag vill inte mer. Nöjet med att blåsa runt squishies blev snarare en belastning på grund av kontrollen, och även till viss del all trial-and-error.

Om du inte tröttnar på Squishies inom en värld så grattis. Du har stort tålamod. Det är synd på ett spel med ett så pass läckert spelkoncept och gullig grafik. För den som gillar Squishies finns mycket att göra – över 100 banor, nya spelelement införs då och då, och det finns en nivåskapare.

Krav

Playstation VR
2 Move-kontroller

Det Bra

  • Gulligt
  • Bra spelidé

Det Dåliga

  • Kontrollen gjorde mig galen
  • Mycket trial-and-error
4

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi