Steelseries Aerox 3 och Steelseries Aerox 3 Wireless

Av i i Recensioner, 5 Mer

Steelseries Aerox 3 och Steelseries Aerox 3 Wireless

Lättviktsmusen Steelseries Aerox 3 finns i två versionen – med eller utan sladd. Vi har testat båda.

Lättviktsmöss börjar bli en trend. Allt fler sådana möss ser dagens ljus. Aerox 3 och Aerox 3 Wireless får sin låga vikt genom hål i skalen. Aerox 3 väger enbart 57 g medan Wireless-versionens batteri gör att den blir något tyngre – 66 g. Det är dock riktigt lätt det också.

Aerox 3 och Aerox 3 Wireless har samma utseende förutom sladden. De är raka möss men de är inte avsedda för vänster hand utan enbart för högerhänta. Hålen i skalen gör att man ser delar av mössens inre samt mer av belysningen vilket är tufft. Mössen har fem knappar – standardknapparna, mushjulets knapp, tumknappar samt en knapp placerad bakom mushjulet. Man stegar igenom fyra DPI-lägen från minst 100 upp till max 18 000 DPI med knappen bakom mushjulet. Ett högt DPI innebär att muspekaren rör sig snabbare medan ett lågt ger en långsam rörelse.

Den nedre kanten av mössen har en rand med RGB-belysning. Den är indelad i tre zoner. Förutom släckt finns det tre inställbara lägen för zonerna. Det är steady, colorshift och multi color breath. Jag hade gärna sett fler lägen, men man kan fritt välja vilka färger musen ska skifta mellan vilket trots allt ger bra inställningsmöjligheter.

Inställningarna sker med Steelseries Engine 3, ett lättanvänt program med hyfsat bra möjligheter att justera mössens olika egenskaper. Samtliga knappar är programmerbara. Det finns mängder av funktioner att välja mellan. Förutom standard musknappar kan man bland annat välja mellan att starta en app, utföra ett tangentbordskommando eller ett starta makro. Ett makro är en sekvens tangentbordsnedtryckningar vilket gör att man enkelt kan utföra komplicerade kommandon. Makroredigeraren är enkel att använda.

Man kan även justera polling rate, acceleration/deceleration och angle snapping. Gällande Aerox 3 Wireless finns även några inställningsmöjligheter för batterisparfunktionen.

Aerox 3 Wireless kan användas med en dongel i datorn eller med Bluetooth. På så sätt passar musen många enheter på marknaden.

Steelseries har verkligen lyckats få ner vikten på sina två möss Aerox 3 och Aerox 3 Wireless. Mössen är sköna att använda och fungerade riktigt bra i spel. Personligen gillar jag den trådlösa musen bättre. Jag kunde inte upptäcka någon lagg på den, men jag är ju heller inget proffs.

Det Bra

  • Bra inställningsmöjligheter
  • Sköna att använda
  • Mycket låg vikt
  • Wireless har både dongel och Bluetooth

Det Dåliga

  • Belysningen kunde haft fler inställningsmöjligheter
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi