Steelseries Arctis 7X/P

Av i i Recensioner, 8 Mer

Steelseries Arctis 7X/P

Det hyllade headsetet Arctis 7 får syskon i form av Arctis 7X (Xbox) och Arctis 7P (Playstation). Båda fungerar på de nya konsolerna.

Lagom till släppet av de nya konsolerna Xbox Series X/S och Playstation 5 släpper Steelseries två headset – Arctis 7X och Arctis 7P. Det finns en skillnad i kompatibilitet mellan Arctis 7X och Arctis 7P. Båda headseten fungerar till PC, PS4, PS5, Nintendo Switch (både dockad och handhållen) och Android-enheter (med USB-C- eller 3,5 mm ljudkontakt). Microsoft blockerar olicensierade headset på Xbox-konsolerna. Därför är det enbart Arctis 7X som fungerar på Xbox One-konsolerna och Xbox Series X/S.

Mycket av designen känns igen från Arctis 7. Arctis 7X är helsvart med gröna streck på bandet över huvudet. Arctis 7 7P är vitt med en blå rand på insidan av bygeln. Steelseriesloggan är också blå. Båda headseten har en design som passar de nya konsolerna.

Bortsett från färgsättning är headseten nästan identiska. Kåporna har en mjuk och skön vaddering. Materialet är tyg vilket släpper igenom luft och bidrar till skön komfort. Kåporna är även hyggligt djupa. Kåporna kan vridas så att de kan ligga mot axlarna när de inte används.

Ovanpå huvudet finns ett spännband som håller headseten på plats med ett lagom tryck mot huvudet. Bygeln är gjord av aluminium vilket bidrar till att headseten blir lätta. Resten av headseten är gjort av plast. Mikrofonen kan fällas in i vänster kåpa vilket är mycket praktiskt.

På vänster kåpa finns laddningsuttag (micro-USB), 3,5 mm utgång, en kontakt för mobiler, volymkontroll samt knapp för mikrofon på/av. På höger kåpa finns förutom en på/av-knapp även ett reglage för att reglera hur mycket medhörning av mikrofonen man ska ha när man spelar. Det är en game/chat på Arctis 7X och en sidetone på Arctis 7P.

Det medföljer en dongel för trådlös anslutning. Den till Arctis 7X är något större än den till Arctis 7P. Dongeln ansluts till en USB-C-kontakt. Det medföljer även en kabel med USB-C till vanlig USB (USB-A) vilket gör att man kan ansluta till enheter som saknar USB-C.

Headseten är plug-and-play-kompatibla vilket innebär att det bara är att ansluta dem. Sedan fungerar de direkt. Spelar du på en PC kan du ladda ner Steelseries Engine 3. Det är en programvara som ger en del extra funktioner, bland annat en equalizer. Speltiden är generös – upp till 24 timmar.

Headseten har 40 mm stora högtalarelement som ger ett riktigt bra ljud. Basen är stark även om jag personligen gärna hade sett ytterligare bättre tryck. Ljudet är nyanserat i såväl mellanregister som diskant. Det går att vrida upp volymen mycket utan att det blir någon distorsion. Headseten har surroundljud. Den saknas dock på Playstation-konsolerna eftersom Sony har blockerat den möjligheten.

Sammanfattningsvis är Arctis 7X och Arctis 7P från Steelseries två bra headset där Arctis 7X är mer mångsidigt. Ljudet är riktigt bra, komforten likaså. Headseten kan användas lång tid i sträck utan problem.

ANNONS

Det Bra

  • Riktigt bra ljud
  • Bra komfort
  • Designmässigt passar de de nya konsolerna
  • Lång batteritid

Det Dåliga

  • 7P-modellen är mindre mångsidig än 7X
9

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi