Steelseries Arctis 9 Wireless

Av i i Recensioner, 6 Mer

Steelseries Arctis 9 Wireless

Steelseries Arctis 9 Wireless är kompatibel med PC, Playstation 4 och Switch. Headsetet kan även anslutas till mobilen.

Arctis 9 Wireless liknar mycket Arctis 7. Det är ett väldesignat headset med bra byggkvalitet som sitter bra. Headsetet trycker lagom hårt mot huvudet. Ovanpå huvudet finns en bygel samt ett gummibandsliknande huvudstöd som är mycket skönt. Kanske kan det vara lite i hårdaste laget för personer med stort huvud.

Kuporna är mycket mjuka men kanske i grundaste laget för att passa alla. Materialet är tyg. Kuporna släpper igenom ganska mycket ljud.

Headsetet passar PC, Playstation och Switch. Om man kan stå ut med en utdragbar mikrofon går headsetet alldeles utmärkt att använda till mobilen också. Gällande Switch så måste du docka den till teven för att få trådlöst ljud. Håller du konsolen i handen måste du istället använda en 3,5 mm audiokabel.

Man ansluter Arctis 9 Wireless till ljudkällan med en trådlös USB-dongel. Den har en hyfsat lång kabel vilket gör att man kan placera den på lämpligt ställe. Om du använder mobil ansluter du istället via Bluetooth på det vanliga sättet. Det går att ansluta såväl en dator eller konsol som en mobil samtidigt. På så sätt kan man svara på samtal när man spelar.

På vänster kåpa finns, förutom mikrofonen även ett reglage för att mixa chatt- och spelljud för ett önskat volymförhållande. På höger kåpa finns några knappar och ett volymreglage. Dessutom finns här micro-USB-uttag för laddning samt 3,5 mm audioingång. Här finns en brytare för mikrofonen, en strömbrytare samt en Bluetoothknapp. Den sista knappen används för att ansluta via USB samt som multifunktionsknapp för att pausa musiken, svara på samtal samt stega framåt och bakåt i musiken.

Mikrofonen är utdragbart ur vänster kåpa. Ljudkvaliteten är väldigt bra med väldigt låg brusnivå.

Arctis 9 Wireless har ett utmärkt och nyanserat ljud. Basen är bra men kunde ha varit något starkare. Såväl mellanregister som diskant håller mycket bra kvalitet.

Sammanfattningsvis är Steelseries Arctis 9 Wireless ett välbyggt och bekvämt headset med mycket bra ljud och mikrofon. Det passar PC:n, PS4, Switch och mobilen. Det finns även en version till Xbox One som heter Arctis 9X.

Det Bra

  • Bekvämt
  • Bra ljud
  • Bra mikrofon
  • Kan ansluta mobil och PC/konsol samtidigt

Det Dåliga

  • Micro-USB
  • Ej trådlöst ljud till handhållen Switch
  • Kuporna i grundaste laget
9

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi