Steelseries Prime+

Av i i Recensioner, 7 Mer

Steelseries Prime+

Steelseries Prime+ är utseendemässigt en enkel mus men den innehåller fler gamingfunktioner än utseendet hintar om.

Steelseries Prime+ har inte mycket lull lull (då tänker jag på belysningen som är mycket enkel) utan är en mus för dig som nöjer dig med ett enkelt utseende. Trots det enkla utseendet finns i princip alla nödvändiga gamingfunktioner under skalet.

Prime+ är rak och avsedd för höger hand. Den ligger bra i min hand, en medelstor manshand. Jag använder handflategrepp, men musen passar även klo- och fingertoppsgrepp. Eftersom musen är ganska stor passar den även bra till de som har en stor hand. Däremot kan Prime+ kännas lite i största laget för den med små händer.

Musen är matt, svart och väger ganska lite (71 g utan kabel). Den har fem knappar på ovansidan och en på undersidan. Det finns inget oväntat vare sig på ovansidan eller kanterna. Musen har försetts med standardknapparna och de numera så vanliga tumknapparna.

Det går att byta DPI (CPI) i upp till fem steg från 50 till 18 000. DPI står för dots per inch (punkter per tum) och är i princip ett mått på hur fort muspekaren rör sig. Ett högt DPI innebär att muspekaren rör sig fort. Det finns dock ingen dedikerad knapp för att växla DPI. I grundutförandet används knappen på undersidan för detta vilket är opraktiskt. Man kan dock programmera samtliga knappar så man exempelvis kan använda mushjulets knapp till att byta DPI.

Knappen på undersidan är faktiskt praktisk och multifunktionell. Den gör mycket av det jobb som kan utföras med styrprogrammet Steelseries Engine. Förutom att byta DPI kan man ändra polling rate, lift of distance och belysning.

Det finns dock funktioner som inte kan utföras med denna multifunktionsknapp. Exempelvis behöver man använda Steelseries Engine för att ändra enskilda DPI-värden eller programmera knapparna. Styrprogrammet är mycket bra och lätt att använda.

Prime+ har ingen avancerad belysning utan det är enbart sidan av mushjulet som är upplyst. Den kan programmeras i valfri färg, antingen med stadigt ljus eller ett par olika ljusskiftningar.

Prime+ fungerar alldeles utmärkt som gaming- och kontorsmus. Den har bra precision och glider lätt på olika ytor. Knapparna har bra motstånd men jag saknar en dedikerad DPI-knapp. Om du inte behöver ett överflöd av ljus är Steelseries Prime+ ett utmärkt val.

 

Det Bra

  • Knappen på undersidan är praktisk
  • Bra precision
  • Passar de flesta handtyper och grepp
  • Steelseries Engine

Det Dåliga

  • Enkel belysning
  • Ingen dedikerad DPI-knapp
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi