Steelseries Sensei Ten

Av i i Recensioner, 3 Mer

Steelseries Sensei Ten

Vänsterhänt? Högerhänt? Det har ingen betydelse, Steelseries Sensei Ten passar båda händerna.

Sensei Ten är i grunden ingen ny mus utan Steelseries har dammat av och uppgraderat en äldre mus. Jag har testat den för att se resultatet.

Sensei Ten är byggd för att passa båda händerna. Den är helt rak och har tumknappar på båda sidorna. Musen är alltså inte ergonomiskt byggd. Den passar lika bra för den som använder klo- eller handflategreppet eller något mittemellan. Formen på musen gör att den, trots avsaknaden av ergonomisk design ligger fullt okej i handen.

Musen har åtta programmerbara knappar varav en DPI-knapp bakom mushjulet och två tumknappar på vardera sidan av musen. Dessutom kan mushjulet programmeras. Knapparna har bra motstånd och är därmed sköna att använda. Sladden har ett gummiartat material och är alltså inte tvinnad. DPI:n kan ställas in i fem steg.

Det finns en liten lysdiod framför DPI-knappen som blinkar lika många gånger som valt DPI-steg. Alltså blinkar den tre gånger när steg tre väljs. Jag förstår inte riktigt vitsen med det eftersom man normalt inte tittar på musen när man ändrar DPI. En nackdel med DPI-växlaren är att den alltid har fem steg. Man kan alltså inte välja att ha enbart två eller tre steg.

Sensei Ten är ingen lätt mus. Den väger 92 g vilket får betraktas som ganska tungt. Det behöver dock inte vara någon nackdel utan det finns många gamers som föredrar en tyngre mus framför en lätt.

Programvaran heter Steelseries Engine 3 och är enkelt att använda. Det är samma program för olika Steelseriesprodukter. Engine 3 innehåller en makroredigerare för att göra egna snabbkommandon i spelen. DPI kan ställas in från 50 upp till 18000 i steg om 50. Högre DPI innebär att muspekaren rör sig snabbare. Dessutom kan acceleration/deceleration (50 G), polling rate (1000 Hz) samt angle snapping ställas in.

Det finns två områden med RGB-belysning, dels loggan baktill på Sensei Ten och dels mushjulet. Det finns fyra ljusscheman förutom avstängt. Det är stadigt ljus, färgskiftning, andandes och trigger. Jag hade gärna set större möjligheter att ändra belysningen.

Sensei Ten fungerar bra att spela med. Den glider bra på mattan och sensorn ger bra precision. Ett högt DPI är användbart för de som behärskar musen när muspekaren rör sig så snabbt.

Det Bra

  • Bekväm
  • Passar även vänsterhänta
  • Sköna knappar

Det Dåliga

  • Ingen tvinnad sladd
  • Få inställningsmöjligheter av belysningen
  • Alltid fem steg hos DPI-växlaren
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi