Super Lucky’s Tale

Av i i Recensioner, 5 Mer

Super Lucky’s Tale: Gilly Island DLC

Den första expansion till Super Lucky’s Tale heter Gilly Island och består av ett nytt äventyr i form av en ny värld.

Räven Super Lucky är tillbaka. Eftersom detta är en expansion som tar vid där huvudspelet slutade kommer jag inte att skriva någon utförlig recension.

I Gilly Island kommer Super Lucky till en tropisk övärld full av överraskningar. Själva spelsättet är dock ingen överraskning eftersom allt är likt originalspelet. Det finns vissa förbättringar såsom att det är lite smidigare att hoppa och att kameran inte ställer till lika mycket problem som i grundspelet.

Katten fru Mjaumelad är en fisförnäm artist som tror att hon är bättre än alla andra, och då främst vilda djur som Super Lucky. Fru Mjaumelad ska hålla en koncert, men Super Lucky är givetvis inte bjuden. Nu kraschar hon livet på Gilly-öarna med sin hemska musik. De blir terroriserade och ett lokalt band kan inte uppträda då det inte kommer någon publik. Nu är det Super Lucky och hans svingande svans som ska återställa lugnet innan fru Mjaumelads kaos sprider sig till alla världar i Tidernas bok.

Spelupplägget är som i grundspelet. Expansionen är variationsrik, men spelmässigt är det samma typ av spelande som i grundspelet. I Gilly Island får du bland annat bekanta dig med ett piratskepp i en utmärkt sidscrollande spelnivå och ta dig fram i en labyrint fylld med faror innan du slutligen ställs inför fru Mjaumelad. Hon är en riktigt bra boss som är såväl underhållande som utmanande.

Gilly Island kan spelas både på Xbox One och Windows 10.

Gilly Island är en utmärkt expansion där utvecklaren Playful har polerat grundspelet Super Lucky´s Tale till det bättre. Den nya spelvärlden påminner visserligen mycket om tidigare världar, men den som gillade Super Lucky´s Tale kommer garanterat att även älska Gilly Island.

Det Bra

  • Något förbättrad kontroll och kamera
  • Varierande värld
  • Snyggt

Det Dåliga

  • Inga nyheter i själva spelandet
8

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi