Sweetest Thing

Av i i Recensioner, 2 Mer

Sweetest Thing

Små casualspel är vanligast i mobilen. Men, nu har Sweetest Thing hittat till Wii U och det är ett spel Linda bara måste fortsätta att spela.

JoinDots Sweetest Thing är ett pusselbaserat spel som man snabbare än ögat blir beroende av. Jag hade för att vara ärlig inga stora förväntningar på spelet. Det kändes främst ännu ett av raden av småspel till Wii U som ingen spelar. Men vad fel jag hade.

Spelet är uppbyggt som ett stort godisland och påminner vid en första anblick om Candy Crush Saga-spelen. Men istället för att handla om att sätta tre eller fler i rad så handlar The Sweetest Thing om att bygga vägar och reparera olika föremål som de elaka skadedjuren har tagit sönder. Man spelar som små… i brist på bättre ordval ompa loompas, som inte är orange utan blå-grå.

Sweetest Thing känns väl anpassat till Wii U-menyerna och det känns som att gamepaden verkligen kommer till sin rätt här. Orsakerna till denna känsla är flera, men den främsta är att det blir väldigt lätt att klicka och hantera menyerna med gamepaden. En annan anledning till att jag uppskattar gamepaden är att den verkligen frigör teven till andra saker. Man är inte beroende av den stora skärmen.

Det enda som jag kan klaga på är att själva kartan inte är flyttbar när man spelar. Det gör att vissa delar döljs av andra “fönster” som alltid är synliga. Detta hade lätt kunnat undvikas genom att haft en rörlig karta.

Jag finner att spelet är lätt nog att förstå om man har en viss vana av både mobilspel och liknade spel på konsol eller dator. Men har hört att vissa anser att lärodelen är dålig och inte ger det stöd som nya spelare behöver. Detta var dock inget som varken jag eller min fästman upplevde.
Hemma hos oss blev det snarare så att vi slogs om gamepaden och vems tur som det var att spela. Sweetest Thing är helt enkelt ett väldigt enkelt, men samtidigt roligt spel.

Sweetest Thing var en bra paus från alla mer krävande spel. En stor fördel med detta spel mot mobilspel är att man slipper få tusen påminnelser om att besöka sitt spel. Här spelar man i mån av tid och lust… på tal om det börjar det nog bli dags att spela igen. Och att köpa godis…

Det Bra

  • Upplägget generellt
  • Miljön
  • Musiken
  • GODIS

Det Dåliga

  • Kartan är inte flyttbar
9

Skriven av: Linda Brorsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi