Technics AZ60

Av i i Recensioner, 3 Mer

Technics AZ60

Technics nya trådlösa in-ear-hörlurar imponerar samtidigt som de har svagheter.

Technics AZ60 är så kallade sant trådlösa hörlurar av in-ear-typ. Med det menas att hörlurarna helt saknar kablar och att de placeras i öronens hörselgångar.

AZ60 har en ganska neutral design både gällande snäckor och laddningsetui. Snäckorna har touchknappar på utsidan. Touchfunktionen fungerar bra. Det var ytterst sällan som jag kom åt dem av misstag och de svarade dessutom bra på mina tryckningar. Det är skönt att ett litet pip hörs vid nya kommandon. Snäckorna sitter bra i örat och de tål regn och svett men inte att sänkas ned i vatten (IPX4).

Laddningsetuiet har mjuka runda former. Snäckorna sitter bra fast med hjälp av magneter. Storleken skiljer sig inte mycket från merparten av konkurrenter. Batteritiden är bra. Själva snäckorna har sju timmars musiktid. Lägger man till laddningsfodralet fås totalt 24 timmars speltid. AZ60 har snabbladdning så att du snabbt kommer igång igen när snäckorna laddats ur.

Jag tror att det finns en hel del personer som har svårt att hitta rätt storlek på öronpropparna. Ofta skickas enbart tre uppsättningar proppar med. Technics är generös på den fronten och skickar med hela sju uppsättningar. En bra passform är viktigt. Inte bara hålls snäckorna bättre på plats utan ljudet blir också bättre, inte minst basen. Dessutom stängs omgivningens ljud ut bättre.

Technics har en app Technics Audio Connect med en hel del inställningsmöjligheter och som är lätt att använda. Efter den enkla installationen får man en del tips över hur hörlurarna skall användas samt möjlighet till att ansluta röststyrning. I appen finns bland annat en equalizer samt möjlighet att styra brusreducering, genomhörning och samtalsljud.

Lyssnar du på högupplöst musik? Då blir du säkert glad över att AZ60 har LDAC-teknik. Det är en teknik för överföring av ljudet via Bluetooth. Är din musik högupplöst ger LDAC bättre ljud än de vanliga överföringsteknikerna tack vare mindre komprimering av ljudet. Nackdelen är att LDAC slukar mer batteri. Batteritiden sjunker från sju till fyra och en halv timme.

En annan nackdel med LDAC är att du inte kan ha Multipoint aktiverat samtidigt. Det är en funktion som ger dig möjlighet att ansluta två telefoner samtidigt till hörlurarna. Perfekt om man har en mobil i arbetet utöver den privata. Då kan man svara på samtal från båda telefonerna.

AZ60 har aktiv brusreducering (ANC). Tack vare att hörlurarna lätt kan anpassas med rätt storlek på öronpropparna så är den passiva brusreduceringen bra. Med det menas brusreduceringen när ANC är frånkopplad är bra. Med ANC minskas bruset ytterligare. Jag blev dock aldrig imponerad då AZ60:s brusreducering inte kommer upp i absolut toppklass.

Hörlurarna har även genomhörning (Natural Ambient-läge). Det innebär att mikrofoner tar upp ljud utifrån och skickar det in i snäckan varvid man hör omgivningen bättre. Genomhörningen fungerar bra utan att imponera.

Musikljudet får mer än godkänt – det är riktigt bra. Använder man rätt öronploppar blir det bra tryck i basen. Ljudet är välbalanserat och låter bra över hela registret och om man inte blir nöjd kan man justera ljudet med equalizern. Det gick att dra upp ljudet till en hög volym utan att någon distorsion hördes.

Ljudet i mikrofonerna när man talar är bra. Man hörs tydligt och klart utan några biljud. När det gäller bullriga miljöer är det få hörlurar av den här typen som ger bra ljud. Dit hör AZ60 som ger svårtydligt ljud i bullriga miljöer. Det finns en funktion som heter Justmyvoice som ska fixa detta men den funktionen fungerar dåligt då min röst förvrängdes och även då hördes jag ganska dåligt.

Jag gillar Technics AZ60. De har framför allt ett bra ljud och många anpassningsmöjligheter via en app och via ett stort antal öronploppar. Talljudet i bullrig miljö är hörlurarnas största svaghet.

Specifikationer

Egenskaper

 • Förbindelse: Trådlös
 • Hörlurs typ: True Wireless
 • Vikt per snäcka: 7 gram
 • Aktiv brusreducering: Ja
 • Röststyrning: Amazon Alexa Siri

Tekniska egenskaper

 • Elementstorlek: 8 mm
 • Maximal driftsavstånd: 10 m
 • Typ av Bluetooth: Bluetooth 5.2

Ström och batteri

 • Typ av laddningskabel: USB-C
 • Batteritid: 7.5 timmar
 • Batterilivslängd ANC: 7 timmar
 • Laddningstid: 2 timmar

Skydd

 • IP-klass (vatten och dammtäthet): IPX4

 

Hitta fler bra deals här »

 

Det Bra

 • Ljudkvaliteten
 • Flera öronproppar
 • Bra touchknappar
 • Stöd för LDAC

Det Dåliga

 • Inte speciellt bra talljud i burrig miljö
 • Justmyvoice fungerar dåligt
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...