The Bourne Conspiracy

Av i i Recensioner, 2 Mer

The Bourne Conspiracy

Efter de tre succéfilmerna om agenten Jason Bourne var det då dags för ett spel om vår förvirrade hjälte med minnesförlust. Filmerna blev väldigt kända för sina adrenalinfyllda actionscener och dess skakiga kamera som fick en att känna sig med i händelserna. Detta är något The Bourne Conspiracy försöker återskapa men når aldrig riktigt upp i samma nivå som filmerna.

Ifall du har sett den första filmen The Bourne Identity kommer du känna igen handlingen i spelet direkt. The Bourne Conspiracy gör dock mer än att bara återberätta handlingen från filmen. Det låter dig även uppleva vad som ledde till varför Jason Bourne fick minnesförlust, stora delar av filmen och även vad som hände efter filmens slut. Det var väldigt intressant att se hur effektiv och dödligt farlig Jason Bourne var före sin minnesförlust.

Bourne Conspiracy är ett actionspel där det redan från spelets första början är full fart. Detta visar sig vara en av spelets största nackdelar. Spelet rusar fram i en väldig fart och vägarna man ska ta för att komma vidare i spelet är noga utstakade. Man erbjuds helt enkelt inte något utrymme till att tänka själv.

På många av banorna finns det även löjligt många hinder som hindrar vår hjälte från att ta sig fram. Man kan tycka att en superagent som Jason Bourne inte borde ha problem att ta sig förbi en helt vanlig sopkorg eller några brädor men så är fallet i det här spelet.

Det som utmärker The Bourne Conspiracy från liknande spel är närstridssystemet som spelet använder. Varje gång man kommer nära en fiende förvandlas The Bourne Conspiracy till ett renodlat fightingspel. Med hjälp av tre knappar blockerar man och knyter ihop olika kombinationer.

Under tiden som man slåss fylls en mätare med adrenalin och väl fylld kan man få se Jason göra en riktigt snygg och brutal takedown. Utseendet på varje takedown varierar beroende på vart Jason står och vad som finns runt omkring honom. Man blir även mer uppmärksam på vart i ett rum man står under fighterna då olika saker i omgivningen gör olika mycket skada. Spelets utvecklare, High Moon, har lyckats riktigt bra med stridssystemet och man slutar aldrig bli imponerad över hur häftiga alla takedowns är. Känslan av att Jason Bourne är ett mänskligt vapen infinner sig verkligen.

Fullt så väl funkar inte mekaniken för skjutvapnen. Att sikta är en mardröm och att få fiender på fall kan ibland ta evigheter såvida man inte träffar dem i huvudet. Detta medför att man nästan hellre bara springer in i fienderna för att ta ut dem med nävarna. Att slåss med nävarna funkar bättre men inte alltid.

De flesta gånger man möter en boss och måste slåss med nävarna tål de enorma mängder stryk. Det som gör fighterna roliga är inte de slag och sparkar du gör utan takedowns och de kommer inte till sin rätt om motståndaren inte ligger kvar på marken efter man presenterat hans huvud för ett stålrör.

Om man tar sig tid att stå still kommer man se att grafiken i The Bourne Conspiracy, även om den innehåller några problem, faktiskt är riktigt bra. Det behövs när de flesta miljöer du slåss i är interaktiva och kan användas i dina takedowns. Ett av problemen är kameravinkeln som ligger väldigt nära Bourne och gör en disorienterad över var ens fiender kan vara. Även mindre problem som att fienders lemmar ibland syns genom dörrar och objekt kan förekomma ibland.

Både ljudet och musiken håller hög klass. Och även om High Moon inte hade möjlighet att få Matt Damon att göra rösten till Jason Bourne, håller röstskådespelarna en bra nivå i sin prestation.

The Bourne Conspiracy är ett helt okej spel som kommer gör lite mer än att bara återberätta den första filmen i Bourne trilogin. Storyn i spelet är väldigt engagerande, men vägen igenom den kan kännas stressad och även lite upprepande. Man måste slåss väldigt mycket och att använda skjutvapnen är besvärande när det är så svårt att sikta.

Det Bra

  • Häftiga takedowns
  • Kompletterar filmen
  • Man känner sig som ett mänskligt vapen

Det Dåliga

  • Svårt att skjuta
  • Känns stressat
  • Kameran för nära
7

Skriven av: Håkan Hägglund

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi