Trust Forze GXT 488

Av i i Recensioner, 5 Mer

Trust Forze GXT 488

Trust Forze GXT 488 passar inte bara Playstation 4 utan kan användas med alla enheter med 3,5 mm audioplugg.

Forze GXT 488 har en ganska kantigt utseende vilket säkert kommer att vara omtyckt hos vissa medan ogillas av andra. Playstationloggan på utsidan av kåporna gör att man inte kan missa att Forze GXT 488 är avsett för Playstation 4. Headsetet har ett plastigt utseende men är samtidigt robust.

Komfortmässigt finns en del att önska. Det blir en glipa mellan kåpa och huvud längst ner. Trots det klämmer Forze GXT 488 på mina öronsnibbar. Detta beror på att headsetets tryck mot huvudet är lite väl högt. Eftersom kåpans material är konstläder blir det ganska varmt om öronen. Bygeln över huvudet är vadderat vilket är riktigt skönt.

Det finns en fjärrkontroll på sladden. Med den kan man justera volymen och stänga av mikrofonen. Fjärrkontrollen är något överdimensionerad.

Headsetet är som sagt anpassat för Playstation 4 men passar alla enheter med en vanlig 3,5 mm audioplugg såsom många mobiler och Nintendo Switch. Forze GXT 488 passar även PC men då behöver man tänka på att kabeln är ganska kort och räcker därför inte alltid fram till framförallt stationära datorer. Dessutom kan en y-kabel behövas för mikrofonen.

Ljudkvaliteten är okej men det finns en del att önska. Främst är ljudet obalanserat. Basen är påtaglig vilket gör att headsetet passar bättre för spelande än för musik. Diskanten känns avhuggen.

Mikrofonen sitter på en uppfällbar bom som är bra ledat vilket gör att den är lätt att placera framför munnen. Ljudet är klart och man hör bra vad som sägs.

Trust Forze GXT 488 for PS4 är ett hyfsat prisvärt headset i budgetklassen. Headsetet är robust och passar alla enheter med 3,5 mm audiokontakt. Tyvärr har det några svagheter som att jag gärna sett något bättre ljudkvalitet och att det klämmer mot öronsnibben.

Det Bra

  • Hyfsat prisvärt
  • Robust
  • Passar även andra enheter med 3,5 mm audiokontakt

Det Dåliga

  • Klämmer mot huvudet
  • Glipa längst ner på kåpan
  • Ljudet är bara okej
  • Stor fjärrkontroll
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi