Unabomber: The Virtual Reality Experience

Av i i Recensioner, 4 Mer

Unabomber: The Virtual Reality Experience

Theodore, Ted, Kaczynski, känd som Unabomber, gäckade polisen med hemmagjorda bomber under 17 års tid. Nu kan du lära dig mer om FBI:s arbete.

Unabomber dödade tre personer och skadade ett 20-tal med hemmagjorda bomber. Under lång tid var hans identitet ett mysterium. Det tog hela 17 år att hitta terroristen Ted Kaczynski. Unabomber: The Virtual Reality Experience berättar delar av främst FBI:s  arbete med att identifiera och fånga Unabomber. Berättelsen börjar i slutet av Unabombarens tid som terrorist då Kaczynskis skickar sitt manifest Industrial Society and Its Future till en tidning och önskar få det publicerat.

Unabomber: The Virtual Reality Experience är inget spel utan en interaktiv dokumentär. Fast ordet interaktiv är att ta i. Du får göra ett enda val i hela dokumentären – ska du publicera manifestet eller inte? Du får bland annat titta på några dokument, läsa manifestet och titta på en skrivmaskin (en mycket viktig sådan). Det mest intressanta borde vara att man ska styra en bombrobot. Men, det blev mest ett bottennapp eftersom man bara startar bombroboten och sedan tittar på när den gör jobbet. Hur tråkigt som helst.

Själva interaktionen är alltså ytterst bristfällig. Man hade kunnat göra så mycket mer än att titta på några saker. Informationen är bättre men man får en alltför kortfattad bild av FBI:s arbete och knappt något om offren och hur Kaczynski utförde sina dåd. Extramaterial och extra videos ger något mer information. För den som är intresserad kan jag rekommendera Unabomber: The True Story som är en dramatiserad dokumentär som täcker hela händelseförloppet.

Unabomber: The Virtual Reality Experience är inte speciellt kul. För kortfattad dokumentär och definitivt alltför tråkig interaktion. Unabomber: The Virtual Reality Experience var ursprungligen en VR-presentation i ett museum i Washington DC. Där tror jag att den passade utmärkt eftersom man måste vara kort och koncis i sådana visningar. Däremot blir det mest pannkaka som fristående ”spel”.

Det Bra

  • Unabomber är intressant på ett hemskt sätt
  • In del matnyttig information

Det Dåliga

  • Urusel interaktion
  • För kortfattad information
4

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi